Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Vlogger a Varázstoronyban

Utolsó módosítás: 2020. június 30.

Abosi Barna, egy ismert vlogger járt a Varázstoronyban, aki izgalmas kísérleteket végzett el Dr. Murányi Zoltán a Varázstorony igazgatójának segítségével. A projekt célja, hogy a kísérletek segítségével felhívják a fiatalok figyelmét a természettudományokra.

Barna, aki már hat éve foglalkozik videókészítéssel, elmondta: mindenképp szeretett volna egy olyan videót, melyben különböző kémiai kísérleteket próbál ki. A vlogger a Líceum Televízió interjújában kiemelte: nagyon fontos a továbbtanulás és a környezetvédelem, ezért is indították el ezt a sorozatot közösen a Magyar Villamos Művekkel. A kísérletezésben Barna segítségére volt dr. Murányi Zoltán, a Varázstorony igazgatója, akit a Magyar Kémikusok Egyesületén keresztül kértek fel a projekthez.

– Látványos, innovatív, izgalmas kísérleteket fogunk felvenni, amelyek bizonyos mértékben az elektromossághoz kötődnek – mondta el a Líceum Televíziónak az igazgató. A közös cél az, hogy minél több fiatal érdeklődését felkeltsék a természettudományok iránt.

A Líceum Televízió és Abosi Barna felvételeit itt megtekinthetik:


Fotó: Balogh Tibor


< Vissza