Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A Neumann nyerte a TeTuTi-t

Utolsó módosítás: 2020. március 02.

Az EFOP-3.4.4-16-2017-00024 projektből megvalósuló TeTuTi – Természettudomány Tizenegyedikeseknek döntőjét február 29-én tartották az egyetem Egri Campusán.

Az osztályok közötti csapatbajnokság első fordulójából a legjobb öt osztály került a döntőbe, ahol matematika, informatika, fizika, kémia, biológia és földrajztudásukat bizonyíthatta az osztályok hat-hat képviselője.

A versenyzőknek olyan változatos feladatokat kellett megoldaniuk, mint például az Informatikai Kar Robotika laborjáról prezentáció készítése, állatok, falevelek, kőzetek felismerése, a C épület környékének leghidegebb és legmelegebb pontjának megkeresése arra alkalmas eszközzel, kő tömegének meghatározása mérleg nélkül.

A versenyen első helyezést ért el az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, második lett a budapesti Szent László Gimnázium. A dobogó harmadik fokára állhatott a váci Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium, negyedik lett az egri Dobó István Gimnázium, ötödik pedig a debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium.

A győztes kétnapos osztálykirándulásra mehet Sárospatakra.

A verseny az EFOP-3.4.4-16-2017-00024 "4 Campus Program – A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése az Eszterházy Károly Egyetemen" című projekt támogatásával valósult meg.


< Vissza