Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Dr. Villangó Szabolcs

Utolsó módosítás: 2020. október 09.

 

Dr. Villangó Szabolcs
egyetemi adjunktus

 

Önéletrajz (magyar):

Letölthető dokumentum  

Önéletrajz (angol):

Letölthető dokumentum   
 

Publikációs tevékenység

 

Szervezeti egység:

Szőlészeti és Borászati Intézet

 

Elérhetőség

 

Eger-Kőlyuktető, Szoba: 15

 

mellék:

 

5742

 

e-mail:

 

villango.szabolcs@uni-eszterhazy.hu

 

Oktatott tantárgyak:
A szőlő biológiája és ökológiai igénye, Termőhelyismeret és eredetvédelem, Borok érzékszervi bírálata, Üzemi gyakorlat, Gazdasági gyakorlat

 

Kutatási terület:

 

Érésdinamika, Borászati technológiák fejlesztése

 

Fontosabb publikációk:

 
   

Villangó, Sz., Szekeres, A., Bencsik, O., Láposi, R., Pálfi, Z., Zsófi, Zs. (2016): The effect of postveraison water deficit on the phenolic composition and concentration of the Kékfrankos (Vitis vinifera L.) berry. Scientia Horticulturae 209:113-116.

Villangó, Sz., Pásti, Gy., Kállay, M., Leskó, A., Balga, I., Donkó, Á., Ladányi, M., Pálfi, Z., Zsófi, Zs. (2015): Enhancing phenolic maturity of Syrah with the application of a new foliar spray. South African Journal of Enology and Viticulture 36(3):304-315.

Zsófi, Zs., Villangó, Sz., Pálfi, Z., Pálfi, X. (2015): Combined effect of berry size and postveraison water deficit on grape phenolic maturity and berry texture characteristics (Vitis vinifera L. cv. Portugieser) Vitis 54(4):161-168.

Zsófi, Zs., Villangó, Sz., Pálfi, Z., Tóth, E., Bálo, B. (2014): Texture characteristics of the grape berry skin and seed (Vitis vinifera L. cv. Kékfrankos) under postveraison water deficit. Scientia Horticulturae 172:176-182.

Villangó, Sz., Zsófi, Zs., Bálo, B. (2013): Pressure-volume analysis of two grapevine cultivars ('Kékfrankos' and 'Portugieser', Vitis vinifera L.): water deficit, osmotic conditions and their possible relations with drought tolerance. Vitis 52(4):205-206.

 
   

Publikációs tevékenység

 

 

 


< Vissza