Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Szőlészeti és Borászati Intézet

Utolsó módosítás: 2020. szeptember 13.

  
   
 

   

A tanszék bemutatkozása
A 2016-ban alakult Szőlészeti és Borászati Tanszék szervezetileg az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kar része. A tanszék működési helye az Eszterházy Károly Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központ G épülete (112. iroda), illetve Kőlyuktető, az egyetem szőlészete és borászata. A tanszék az oktatási feladatokat a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson és a Sárospataki Comenius Campuson meghirdetett képzések esetében is ellátja. Az oktatáshoz kapcsolódó tevékenységek során a tanszék szorosan együttműködik az Egyetem releváns karaival, és kiemelten a Kutatási és Fejlesztési Központ tudásközpontjaival és kutatóintézeteivel.

A tanszék az alábbi szakok gondozásáért és azok képzési programjainak minőségi fejlesztésért felel, valamint ellátja az oktatási, tananyagfejlesztési és oktatásszervezési feladatait:

Szőlész-borász mérnök felsőoktatási szakképzés
Szőlész-borász mérnöki alapképzési szak (BSc)


Képzéseink során kiemelten fontosnak tartjuk a gyakorlati ismeretek elsajátítását, ennek érdekében az Egyetem saját szőlészete és borászata mellett számos partner áll rendelkezésre. Hallgatóink egyes kurzusok keretében, pincelátogatások során ismerkedhetnek a hazai borvidékekkel.


Munkatársak

Dr. Zsófi Zsolt PhD. egyetemi docens
Dr. Villangó Szabolcs egyetemi adjunktus
Dr. Pók Tamás mesteroktató
Tóth Adrienn Mária tanszéki mérnök
Bozó Ádám oktatási asszisztens demonstrátor

Óraadók

Dr. Lőrincz György c. egyetemi tanár
Dr. Molnár Péter birtokigazgató Patrícius Borház

 
< Vissza