Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

III. Eger – Közösség – Együttműködés

Utolsó módosítás: 2019. március 28.

Teltházas rendezvény keretében került sor a III. Eger – Közösség – Együttműködés c. szakmai rendezvényre.

2019-ben harmadik alkalommal került sor az Eger – Közösség – Együttműködés c. szakmai rendezvényre.

2017-ben hagyományteremtő szándékkal hívta életre az Andragógiai és Közművelődési Tanszék a nevezett eseményt, melynek apropóját az adta, hogy új alapszakkal gazdagodott egyetemünk: a Közösségszervezés alapszakkal. Egerben 1975 óta zajlik a közművelődési szakemberek képzése, és a rendezvény egyik célkitűzése, hogy bemutassa a szak folyamatos tartalmi megújulását és a társadalmi szükségletek kielégítésében betöltött szerepét.

Ebben az évben a közművelődésben fellelhető jó gyakorlatokat helyeztük a rendezvény fókuszába. Ezen a módon is szeretnénk hallgatóink számára minél több lehetőséget megragadni, hogy bemutathassuk a szakma színes, gyakorlatias oldalát, és minél több kiváló, jó gyakorlattal megismerkedhessenek az egyetemisták.

A hallgatók a rendezvény keretében az alábbi településeken zajló közművelődési tevékenységekbe nyerhettek betekintést:

Valló Ede, a Grassalkovich Művelődési Ház vezetője a hatvani Jam Garden kezdeményezést bemutatta be az érdeklődő hallgatóságnak, ezt követően Buzás Eszter, a Felsőtárkányi Közművelődési Intézmény vezetője a helyi civil szervezettekkel való együttműködésükről adott egy helyzetképet. Czinkéné Szűcs Krisztina a noszvaji IKSZT vezetője pedig a noszvaji kulturális alapú gazdaságfejlesztésről tartott előadást. A rendezvény Gulyás Sándor egykori Andragógia BA szakos hallgatónk kezdeményezésével folytatódott: Sándor egy kistelepülés közösségét mutatta be egy közösségi fotókiállítás válogatott képanyagából. Örömünkre szolgált, hogy Acsa alpolgármestere is megtisztelt bennünket a rendezvényen, és méltatta a település közösségi életében megvalósult kezdeményezést.

A teltházas rendezvényre a hallgatókon kívül közművelődési szakemberek és Budapestről érkező középiskolás diákok is ellátogattak.

A hírt küldte: Dr. habil. Simándi Szilvia, tanszékvezető egyetemi docens

 


< Vissza