Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Együttműködés a közösségszervezésért

Utolsó módosítás: 2017. április 25.

2017 szeptemberében induló új szak tartalmi fejlesztése érdekében indult együttműködés április 24-én 11 felsőoktatási intézmény részvételével.

A „Közösségszervezés alapszak munkacsoport" célja, hogy országosan összehangolt, átjárható képzési tartalom alakuljon ki mind az elméleti, mind a gyakorlati felkészítés terén. Ennek érdekében a partnerek kidolgozzák többek között a szakmai gyakorlatok egységes rendszerének módszertani elveit és értékelési szempontrendszerét; áttekintik a szakmára vonatkozó hazai és nemzetközi kutatásokat; tervet készítenek a képzésbe lépő hallgatókat érintő országos felmérésre, amely a hallgatók képzési motivációit, érdeklődését, munkaértékeit tárja fel; valamint feltérképezik a szak lehetséges nemzetközi kapcsolódási pontjait.

A már az indulás évében több mint 2000 jelentkezőt vonzó szak támogatására létrejött munkacsoport az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. szervezésében működik öt hónapon keresztül, hogy szeptemberben felkészülten várják a felsőoktatási intézmények az első közösségszervezés alapszakos hallgatókat.

Intézményünket Dr. Simándi Szilvia, szakfelelős képviselte.


< Vissza