Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Öntevékeny csoportok

Utolsó módosítás: 2018. május 22.

MKT-HEMISZ
Magyar Közgazdasági Társaság Heves Megyei Ifjúsági Szervezete

Az MKT-HEMISZ 2014 februárjában alakult meg, ezt megelőzően két hallgató (Tajti Evelin és Hegedűs Georgina gazdálkodási és menedzsment III. évfolyam) az MKT IB (Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Bizottsága) által szervezett vezetői hétvégén való részvételével belelátást kapott az ifjúsági szervezetek működésébe. Az ott szerzett tapasztalatokat felhasználva megalakult 15 hallgató részvételével az MKT-HEMISZ.A szervezet életre hívásának célja az volt, hogy a hallgatók olyan gyakorlati ismereteket szerezzenek, melyet tanórai keretek között nem kapnak meg. A célkitűzés középpontjában a gazdaság sokszínűségének megismertetése helyezkedik el, továbbá a gyakorlatiasság bemutatása, melyet első rendezvény kiválóan fémjelez.
Az Eszterházy Károly Főiskola Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán szervezett kétnapos rendezvény első napján 120 hallgató figyelme kísérte végig a neves előadók sikertörténeteit. Először Balogh Levente a Szentkirályi Ásványvíz kft ügyvezető igazgatója tárta elénk a cége sikerének titkát, majd Pistyúr Veronika a Bridge Budapest CEO-ja előadásában nyertünk bepillantást egy sikeres Starp up cég működésébe, végezetül a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar dékánhelyettese, Gazdaságtudományi Intézet vezetője, Dr. Csáfor Hajnalka tartott egy rendkívül inspiráló előadást. A második napon a szakmai gyakorlati helyekről azok lehetőségeiről kaphattak információt a hallgatók, továbbá Hegedűs Pál HR szakember „Hogyan viselkedjünk az állásinterjún" előadása is hasznos információkkal látta el a hallgatókat. A Hotel Korona, Hotel Estella, OTP bank és a Turinform képviselői ismertették gyakorlati programjukat a jelen lévő hallgatók számára. Mi sem fémjelzi jobban a szervezők munkájának sikerét, mint az, hogy több hallgató is a szakmai gyakorlatát az előzőekben felsorolt helyeken töltötte.
Tagok: Hegedűs Georgina (elnök), Szemán Petra (alelnök), Papp Enikő, Tajti Evelin, Barzsó Gabriella, Tóth Csaba, Tóth Tamás, Szabó Szonja, Kasza Kitti, Sándor Dániel, Feke Dávid, Sebők Beáta, Lőrincz Virág, Horváth Henrik

 


< Vissza