Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Tudás és Innováció a XXI. század gazdaságában

Utolsó módosítás: 2016. november 10.

Az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaságtudományi Intézete hosszú évek óta hagyományosan megrendezi őszi tudományos konferenciáját a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében. Ezúttal az Egyetem Gyöngyösi Kampuszán működő Üzleti Tudományok Intézetével, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság Heves Megyei Szervezetével közösen került sor a konferencia lebonyolítására 2016. november 8-án.

Az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaságtudományi Intézete hosszú évek óta hagyományosan megrendezi őszi tudományos konferenciáját a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében. Ezúttal az Egyetem Gyöngyösi Campusán működő Üzleti Tudományok Intézetével, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság Heves Megyei Szervezetével közösen került sor a konferencia lebonyolítására 2016. november 8-án.
A konferencia témakörei minden évben az aktuális gazdasági és társadalmi kérdések köré szerveződnek. Az idei évben a tudás és innováció kérdéskörével foglalkoztunk. A megváltozott világhelyzet, a globalizáció és a kibontakozó tudásgazdaság a gazdasági folyamatokat kutató szakembereket is a korábbi kérdések és összefüggések újragondolására, illetve új kérdések megfogalmazására inspirálják. Rendezvényünkön olyan témák kerültek a középpontba, amelyek a nemzetgazdasági szinten felmerülő problémákra kínált megoldások mellett, a vállalati szektort érintő gazdasági kérdésekre is válaszokat adhatnak.
A konferencián a két intézet egyetemi tanárai, illetve azon két kollégánk tartott plenáris előadást, akik az idei évben védték meg habilitációs értekezésüket. Ezzel kívántuk szélesebb publicitást teremteni a magasabb szintű új tudományos eredményeknek. Ezen túlmenően a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar egri és gyöngyösi Campusán oktató és kutató kollégák három szekcióban mutatták be kutatási eredményeiket, melyekből – a plenáris előadások mellett – kari tanulmánykötet készül.

 


< Vissza