Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Terepgyakorlaton a turizmus-vendéglátás szakosok

Utolsó módosítás: 2017. május 04.

Április 14-én a turizmus-vendéglátás szak III. évfolyama Kisújszállásra, a Nagykunság kulturális fővárosába látogatott. Turisztikai desztináció fejlesztés óráink gyakorlati kiegészítéseként az évfolyam lehetőséget kapott betekinteni Kisújszállás vezetőségének mindennapjaiba, szakmai kihívásaiba és sikereibe.

Annak ellenére, hogy Nagypénteken érkezett csapatunk, a Városháza tárt kapukkal fogadott.
Kecze István Polgármester úr előadása által megismerhettük a település múltját és jelenét, de az elért sikerek és nyertes pályázatok mellett őszintén hallhattunk a nehézségekről és a városvezetés kihívásairól is.
A Kumánia gyógyfürdő igazgatóságának jóvoltából első tesztcsoportja lehettünk egy innovatív telefonos alkalmazásnak, amely egy játékos nyomozás keretei között mutatja be a város főbb nevezetességeit. A játék során jártunk Kisújszállás egyik legimpozánsabb épületében, a felújított Vigadóban, de olyan érdekességeket is láthattunk, mint Bagaméri, vagy Pom-Pom szobra.
Hogy a szállásadási ismeret se hiányozzon utunkból, a Kumánia Gyógyfürdőbe és a hozzá tartozó szállodába is ellátogattunk, miközben igazgatója a gyógyvendégek turisztikai igényeiről és a szálláshely fejlesztési terveiről beszélt.
A nap végén élvezhettük a híres Kisúji vendéglátást és gasztronómiát, annak helyi különlegességeivel és kézműves termékeivel.

Ez úton is szeretnénk megköszönni Dr. Kovács Tibor tanár úrnak a meghívást és a lehetőséget, hogy elsőkezes gyakorlati tapasztalatokkal egészíthettük ki az előadásain hallottakat. 

 

A hírt küldte:

Soós Fanni
III. évf. Turizmus-vendéglátás szak


< Vissza