Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

SZOCPEDESEKKEL TELT MEG AZ ALMA MATER

Utolsó módosítás: 2016. október 25.

Negyed évszázad nem kis idő, azonban egy szak életében még nem is olyan sok. Az pedig amit a Szociálpedagógia Tanszék elért ezen idő alatt az méltán elfogadottá tette az egri szakembereket az ország szociálpedagógia szakos hallgatóit képzők körében, és a tágabb szakmában is.

Ezt az elmúlt 25 évet ünnepelte a Társadalomtudományi Intézet, egy a Tanszék által szervezett Nemzetközi Konferenciával október 21-én.

Belgiumból és Romániából is érkeztek vendégelőadók, de jelentős számban képviselték a szakmát az Egerben végzett volt hallgatók is, akik közül többen workshopot tartottak a délután folyamán.

Langerné Victor Katalin, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkár – mint a konferencia fővédnöke - is kiemelte a szociálpedagógus által képviselt szakértelem fontosságát, és a jelen lévő szakemberek véleményével egybehangzóan támogatta azt az átgondolt folyamatot, hogy a szociálpedagógusok még hangsúlyosabban jelenjenek meg a köznevelés rendszerében.

A konferencia egész nap tartott s nagyon fontos eredményeket hozott, hiszen a jelen lévők elhatározták, hogy megalapítják a Szociálpedagógusok Egyesületét a későbbi hatékonyabb érdekképviselet támogatásáért.

A kiemelt érdeklődés megmutatta, hogy mekkora igény van az ilyen típusú rendezvényekre. A nap végén a Szocped 25 aztán a Örömünnepel, azaz az elmúlt 25 év szocpedes évfolyamainak találkozójával zárult.
(Képes beszámolónkhoz a fotókat az EKE-PRMO bocsátotta rendelkezésünkre. Köszönet értük!)

 


< Vissza