Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Orosz vendégek a Turizmus tanszéken

Utolsó módosítás: 2014. november 03.

Közel egy éves előkészítés után az Eszterházy Károly Főiskola Turizmus tanszéke 2014. október 19-27. közötti időtartamban orosz diákokat és kísérőiket látta vendégül.

A diákok a jekatyerinburgi és cseljabinszki Uráli Állami Testnevelési Egyetem nappali tagozatos hallgatói, akik rekreációs-, sport- és turisztikai menedzsment ismereteket tanulnak. Kísérőik Ljudmila Zvjagina, nemzetközi kapcsolatok szakértő, Olga Kolomiec, rektorhelyettes.


A vendégek az előzetesen egyeztetett program szerint Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna gyakorlatvezető tanár orosz nyelven tartott előadásait hallgatták az üzleti protokoll és etikett témaköreiből. A résztvevők az előadásokat érdeklődéssel figyelték, a tematikához kapcsolódó kérdésekről konzultáltak. Az intenzív kurzus követelményeit sikeresen teljesítették, amit a program végén kézhez kapott tanúsítvány bizonyít.

Október 22-én Ljudmila Zvjagina és Olga Kolomiec az együttműködés további bővítésének lehetőségéről tárgyaltak, Dr. habil. Müller Anetta tanszékvezetővel, Szőke Krisztina irodavezetővel, a Nemzetközi Kapcsolatok Központ munkatársával. A vendégeket fogadta Pénzesné Dr. Kónya Erika, a Természettudományi Kar dékánja. Az együttműködés a közös publikációs alkalmak mellett a hallgatói és oktatói cserék rendszeres szervezését jelenti. Az intézmények közötti szerződés előkészítésében és lebonyolításában jelentős részt vállalt Dr. Szlávik János egyetemi tanár, valamint Dr. habil. Kovács Tibor főiskolai docens, akivel a további szakmai előadások lehetőségéről tárgyaltak.

A diákok egri tartózkodásuk során találkoztak turizmus és vendéglátás szakos hallgatókkal. A szemináriumon a Cseljabinszkot sújtó meteor becsapódásáról, valamint egyetemi képzésükről tartottak érdekfeszítő prezentációt. A Lyceum bejárásakor megismerték az egri főiskola könyvtári szolgáltatásait, látogatást tettek a Varázstoronyban, a Csillagvizsgálóban, a Camera Obscurában. A teraszról napsütéses időben csodálhatták meg a város nevezetességeit.

Az egri főiskola orosz nyelvi képzésének hallgatói közös tanórán vettek részt a vendégekkel, akik bemutatták az Uralt és Jekatyerinburgot. Hallgatóink számára az orosz nyelvű társalgás izgalmat, örömöt, sikert hozott. Ezt bizonyítja, hogy a hűvös időjárás ellenére is elkísérték az orosz egyetemistákat a városnéző sétára. Mindkét program szakmai irányítója Tóth Judit nyelvtanár.

Az üzleti protokoll, etikett kurzus befejezése után a vendégek a régió rekreációs erőforrásaival, a fürdőkultúrával ismerkedtek. Látogatást tettek az egri Török-fürdőben és a strandon. Megismerték a Hungarospa Hajdúszoboszló, Európa legnagyobb fürdőkomplexuma gyógy-és wellness szolgáltatásait. A látogatást Varga Katalin értékesítési igazgató vezette. A program fürdőzéssel zárult. Budapest nevezetességeivel önálló szervezésben ismerkedtek meg. Vasárnap kirándulást tettek Lillafüredre és Miskolc-Tapolcára. A barlangfürdő különleges kikapcsolódást jelentett a csoport minden tagja számára.


A Szépasszonyvölgy Ködmön csárdájában búcsúvacsorán vettek részt vendégeink, akik hangsúlyozták, hogy az egy hét eseményei előkészítetten, jó hangulatban, kellemesen teltek, köszönetüket fejezték ki a lehetőségért, hogy a főiskolán tanulhattak. A társadalmi és a kulturális programok komplex kép kialakítását tették lehetővé. Finom falatok, jó bor, cigányzene tették hangulatossá az estet.


A vendégek a szolgáltatásokkal teljes mértékben elégedettek voltak (Hotel E*Stella, Forst Étterem és Kéváház, Tinett Vendéglátó Bt.).
A program előkészítésében és lebonyolításában nagy szerepet vállalt Kovács Tünde, a GTK titkára. Dr. habil. Dávid Lóránt a GTK dékánja, valamint Dr. Csáfor Hajnalka, a kar dékánhelyettese kiemelten fontosnak tartják és támogatják az intézmények közötti partneri kapcsolatok kiszélesítését.

 

Eger, 2014. október 30.

Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna
gyakorlatvezető tanár
Turizmus tanszék


< Vissza