Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Nemzetköziesítés az oktatásban és képzésben

Utolsó módosítás: 2014. december 09.

Oktatóink részvétele a NEMZETKÖZIESÍTÉS AZ OKTATÁSBAN ÉS A KÉPZÉSBEN - 7 ÉV EREDMÉNYEINEK TÜKRÉBEN című konferencián

A Tempus Közalapítvány 2014. november 26-án Nemzetköziesítés az oktatásban és a képzésben - 7 év eredményeinek tükrében címmel nagyszabású konferenciát rendezett, melyen az Egész életen át tartó tanulás program (2007-2013) eredményeiről és a tapasztalatoknak az Erasmus+ programban való hasznosításának lehetőségeiről esett szó. A budapesti rendezvényen szinte valamennyi felsőoktatási intézmény jelen volt, intézményünket Dr. habil. Antal Éva, a BTK dékánhelyettese, valamint Dr. Szép Beáta, az NKK Idegen Nyelvi Kommunikációs Intézetének vezetője képviselte.
A Felsőoktatási szekcióban a résztvevők csoportmunkában összegezték a nemzetköziesítéssel kapcsolatos tapasztalataikat és jó gyakorlataikat az alábbi témákban:
• Hallgatói szolgáltatások, intézményi promóció
• Oktatói és személyzeti mobilitás
• Beutazó hallgatók: eredmények és kihívások
Ezek után kerekasztal-beszélgetésre került sor az Erasmus együttműködéseknek az intézményi folyamatokra gyakorolt hatásáról.
A konferencia programja – a nyitó előadások anyagával, valamint Prőhle Gergely helyettes államtitkár (Emberi Erőforrások Minisztériuma) videó-üzenetével együtt – megtekinthető az alábbi linken:

http://tka.hu/rendezveny/1964/nemzetkoziesites-az-oktatasban-es-a-kepzesben-7-ev-eredmenyeinek-tukreben.

A hírt beküldte: Dr. Szép Beáta


< Vissza