Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Nemzetközi üzleti workshopot szervezett a GTI

Utolsó módosítás: 2015. október 12.

Szeptember 30-án nemzetközi üzleti workshop-ot rendezett főiskolánk Gazdaságtudományi Intézete, melyre már meglévő és leendő európai szakmai partnereiket hívták meg.

A rendezvény célja az volt, hogy az Eszterházy Károly Főiskola Gazdaságtudományi Intézetének oktatói és jelenlegi, valamint potenciális nemzetközi partnereik személyesen találkozzanak és a gazdaságtudományok – kiemelten a turizmus – területén kutatási hálózatok együttműködésének erősítése érdekében szakmai tanácskozást folytassanak. Az előadások a Főiskola és a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar bemutatkozásával kezdődtek el, majd a résztvevők egyenként mutatták be intézményeiket és kutatási tevékenységeiket koncentrálva a lehetséges együttműködési lehetőségekre.

A szakmai megbeszélések alkalmával számos projektötlet fogalmazódott meg, amelyekben az intézmények közösen vehetnek részt a jövőben, új együttműködési megállapodások megkötéséről születtek döntések, illetve már meglévő ERASMUS szerződések területeinek a kiszélesítéséről, de kollégáink vendégoktatói és nemzetközi konferenciákon való részvételre szóló meghívásokat is kaptak a külföldi intézményektől.

A nemzetközi üzleti workshop-ot egy kisebb nemzetközi napok elnevezésű rendezvénybe ágyazták a szervezők, így lehetősége volt az intézetnek arra is, hogy a szakmai programokon túl kulturális programokba is bevonják a résztvevőket, akik Portugáliából, Törökországból, Finnországból és Romániából érkeztek. Csatlakozott a szakmai megbeszéléshez a Gazdaságtudományi Intézet amerikai vendégprofesszora Dr. Gregory A. Gardner is, aki Fulbright ösztöndíjasként a New York State University-ről érkezett intézményünkbe az őszi félévre.

A rendezvény résztvevői szeptember 29 és október 3 között tartózkodtak Egerben, és minden bizonnyal a jövőbeli oktatási és kutatási együttműködéseket segítő hasznos információk birtokában távoztak főiskolánkról.

A rendezvényt főiskolánk a Kutatás, Innováció, Együttműködések – Társadalmi innováció és kutatási hálózatok együttműködésének erősítése című TÁMOP-4.2.1.D-15/1/KONV-2015-0013 számú projekt finanszírozásával rendezte meg.

 A rendezvény programja elérhető a következő link segítségével: Letölthető dokumentum

  

A hírt küldte:

Dr. Csáfor Hajnalka
intézetigazgató
Gazdaságtudományi Intézet

 

 

 

 

 

 

 

 


< Vissza