Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Nemzetközi konferencia Kazahsztánban

Utolsó módosítás: 2015. október 12.

2015. október 08-án rendezték a S.Toraighyrov Pavlodari Állami Egyetem szervezésében nemzetközi tudományos gyakorlatorientált konferenciát.

2015. október 08-án a S.Toraighyrov Pavlodari Állami Egyetem szervezésében nemzetközi tudományos gyakorlatorientált konferencia zajlott, „VII. Tarajghyrovi előadások: Életminőség a Pavlodari területen - jelenkor és perspektívák " címmel, amelyet a Torajghyrov Egyetem fennállásának 55. évfordulója alkalmából szerveztek.

A résztevevőket Aryn Orsaryev, az egyetem rektora köszöntötte. Hangsúlyozta, hogy a „Toraighyrovi előadások" földrajzi és tudományos határai kiszélesedtek. A konferencia jó alkalom volt a tapasztalatcserére és a különböző tudományterületekhez kapcsolódó innovációs eredmények bemutatására.
A rendezvényen kiváló kazah, orosz, nemzetközi előadók vettek részt. Többek között Joseph Tamm (professzor, Duke Egyetem, USA), Abraham Altonajan- PhD, (Brunel Egyetem, Nagy-Britannia), Dávid Lóránt (főiskolai tanár, Eszterházy Károly Főiskola, Eger, Magyarország), Murat Bekmagambetov (professzor, a Közlekedési és Kommunikációs Kutatóintézet elnöke) tartott előadást. Aleksandr Kuvaldin, a Moszkvai Energetikai Intézet professzora, az Orosz Föderáció kitüntetett tudósa kiemelte, hogy az egyetemről számos fiatal tudós került ki az elmúlt években.

 

További részleteket olvashat az eseményről a következő oldalon: link

 

 

 


< Vissza