Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Hallgató a tudományért

Utolsó módosítás: 2016. július 04.

A 2015/16. tanév Hallgató a tudományért díját az Eszterházy Károly Főiskola Rektora Zsebe Blanka Gréta III. éves Nemzetközi tanulmányok BA szakos hallgatónak ítélte oda.

A díjat a rektor a szaktanszék javaslatára, a Kari Tanács és a Főiskolai Tudományos Diákköri Bizottság jóváhagyásával, minden karon annak a hallgatónak ítéli oda, akik kiemelkedő Tudományos Diákköri Tevékenységet folytat, vagy annak megfelelő, kiemelkedő tudományos, illetve művészeti teljesítményt nyújt.

Zsebe Blanka Gréta jól példázza a tudományos munka iránti elkötelezett hallgatót. Már középiskolásként is több tanulmányi versenyen vett rész az Eszterházy Károly Főiskola szervezésében, ezek hozták közelebb a Nemzetközi tanulmányok szakhoz.

2013-tól fél éven keresztül részese volt a Youth Camp nemzetközi versenynek, valamint már első éves hallgatóként meghívást kapott egy kutatócsoportba, melynek keretében kezdett a területi autonómiák kérdéskörével foglalkozni. Ezt a témát következetesen vitte tovább, konferenciákon mutatta be. 2014-ben előadást tartott az Eötvös-konferencián, amelynek eredményeként az előadása meghívást kapott tanulmánykötetben és a következő évi konferencián kiemelt előadóként szerepelhetett. BA tanulmányai során 5 konferencia előadással és 4 publikációval rendelkezik.

A 2016 tavaszán megrendezett ITDK fordulón maximális pontszámmal lett I. helyezett és szerzett jogot a XXXIII. OTDK-n való megmérettetésre.

Tanulmányai során 2 évben nyert el Köztársasági ösztöndíjat, emellett több tanulmányúton is részt vett teljesítménye elismeréseként az USA-ban, illetve Brüsszelben.

Tanulmányai és kutatása mellett 1 éve a Magyar Kereskedőháznál gyakornokként dolgozik.

Az elismeréshez gratulálunk, további eredményes munkát kívánunk!

 


< Vissza