Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Hallgató a hallgatóért

Utolsó módosítás: 2016. július 04.

A 2015/16. tanév Hallgató a hallgatóért díját az Eszterházy Károly Főiskola Rektora Kovács Viktória II. éves Nemzetközi tanulmányok BA szakos hallgatónak ítélte oda.

A díjat a rektor a szaktanszék javaslatára, a Kari Tanács és a Főiskolai Tudományos Diákköri Bizottság jóváhagyásával, minden karon annak a hallgatónak ítéli oda, akik kiemelkedő tudományszervező és közösségépítő tevékenységet folytat, s munkáját a hallgatók érdekében végzi. A kitüntetett diákok kiválasztásában aktív szerepet kapnak azok a hallgatók, akiket a pályázó munkájával segített. A díj odaítélése előtt a diákok értékelik a pályázót, és ennek megfelelően történik a jelölés a díjra.

Kovács Viktória az első év megkezdését követően azonnal aktív közéleti szerepet vállalt a Politológia tanszék, illetve az intézménybe érkező külföldi diákok életében.

A Politológia tanszéken önkéntes demonstrátorként segítette a hallgatók ügyintézését, koordinálását. Fontos feladatot vállalt az oktatókkal való kapcsolattartás területén éppen úgy, mint a hallgatói munka-és projektcsoportok mozgatásában. Az angol nyelvű honlap működéséhez a különböző cikkek, hírek fordításával járul hozzá. Részt vesz a tanulmányutak és a konferenciák szervezésében, legutóbb az indiai nagykövet programjának előkészítési munkáiban dolgozott.

2015-től tagja az ESN-nek, ahol a külföldi diákok magyarországi beilleszkedését és egri életét segíti. A bevándorlási ügyektől kezdve az orvosi ellátás megszervezésén keresztül a szabadidős programokon való részvétel koordinálása a vállalt feladatai közé tartozik. A mentorált hallgatók melletti feladatokon túl általában vállalja a tolmácsolási teendőket is.

2016 februárjától tagja a Roma Szakkollégiumnak. Aktívan részt vesz a hátrányos helyzetű fiataloknak szóló programok szervezésében, a szakkollégium mindennapi életében.

A hallgatókért végzett folyamatos munkája mellett tanulmányi eredménye is kiemelkedő. TDK kutatómunkát végez, a TDK házi versenyein előadásokkal jelenik meg.

Az elismeréshez gratulálunk, további eredményes munkát kívánunk!

 


< Vissza