Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Global Spa és Wellness Summit

Utolsó módosítás: 2014. szeptember 22.

Az idei Global Spa és Wellness Summit-ot, az egészségturizmus szakmai csúcstalálkozóját Marokkóban tartották, ahol Magyarországot az EKF gazdasági főigazgatója, Dr. Várhelyi Tamás képviselte.

A Marrakech-ben megrendezett eseményen – meghívásos alapon - az iparág elsőszámú döntéshozói, véleményformálói vesznek részt, így kiváló alkalom kínálkozik az aktuális világtrendekkel kapcsolatos információ összegyűjtésére, kapcsolatok létesítésére. A szervezők által közreadott éves iparági helyzetjelentésben Dr. Várhelyi Tamás munkája révén Magyarország is szerepel. Mindezek segíthetik az ország korábbi iparági pozíciójának visszaszerzését.

Eger és az Eszterházy Károly Főiskola számára különösen fontos az egészségturizmus, hiszen Egerben a turizmus a legfontosabb iparág, és így az egyik olyan terület, ahol helyben sikeresen lehet a mai kormányzati elképzeléseknek is megfelelő duális képzéseket folytatni, a gazdaság szereplőivel együttműködni. Fizetős szakmai képzések indításával, valamint innovációs kutatásokkal megteremthető az intézmény finanszírozásának egy új pillére. A konferencián elhangzott, hogy a világon csak spa és wellness menedzserből 130-140 ezer hiányzik. A hazai hagyományokra és a környező fürdőkre, szállodákra alapozva a Főiskola sikeresen léphet be erre a képzési piacra.

 


< Vissza