Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Egy év a turizmus szakon

Utolsó módosítás: 2016. május 13.

Bár az Eszterházy Károly főiskola Turizmus-vendéglátás szakán a duális képzés csak 2016 szeptemberében indul, a gyakorlatorientált oktatás most is jellemző ránk. Tanulmányi kirándulásokkal, terepgyakorlatokkal igyekszünk nemcsak színesíteni, de valódi gyakorlati ismeretekkel is kiegészíteni képzéseinket.

Ehhez természetesen elengedhetetlen szakmai partnereink részvétele, akik minden esetben örömmel és készségesen fogadták ebben az évben is a jövő turisztikai szakembereit és látták el őket valódi, gyakorlati szaktudással.

Hatalmas köszönet illeti mindannyiukat, hiszen nélkülük mindez nem valósulhatott volna meg!

A Szállodai ismeretek gyakorlati oldalát hallgatóink az Eger és környékének legismertebb, legjobb szálláshelyeit vezető, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek segítségével ismerhették meg. Külön köszönet illeti Tari Szabolcs igazgató urat (Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak), Harmati Péter igazgató urat (Hotel Eger & Park), Bányainé Micski Mariann igazgatónőt (Hotel Korona) és Vincze József igazgató urat (LaContessa Kastélyszálló).

A Turisztikai termékfejlesztéshez elengedhetetlen az adott desztináció – esetünkben Eger – ismerete. Másodéveseink az egri TDM idegenvezetőjének közreműködésével azt is megtapasztalhatták, hogy hogyan kell mindezt eladni, a vendégek számára maradandó élményt is nyújtva bemutatni városunk különleges adottságait. Köszönet érte Majnár Mártának az egri TDM ügyvezetőjének és Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezetőnek.

A Borturizmus szakirányosok életét borkóstolók, pincelátogatások és borvacsora színesítették Pók Tamás borász, a kézműves borok szakértőjének vezetésével. A borkészítés folyamatát hallgatóink Tóth Ferenc Pincészetében sajátíthatták el a gyakorlatban.

A Wellness-animáció szakirányosok ebben a félévben több helyen is jártak. A gyógyturisztikai szolgáltatásokkal az Hotel Eger & Park szálloda wellness vezetője Pompor Andrea és a Danubius Spa & Resort Hotel Margitsziget PR menedzsere Erdei Virág segítségével ismerkedhettek meg. A wellness központok és élményfürdők világát az Aquaword Resort Budapest élményfürdőben és szállodában Juhász Szabolcs fürdőigazgató és Szegedi Péter üzemeltetési igazgató közreműködésével tapasztalhatták meg hangsúlyozottan nem csak az elmélet szintjén. A Saliris Resort Spa & Konferencia Hotelben Bíró Ágnes fürdővezetőtől hallhattunk hasznos üzemeltetési ismereteket, majd a gyakorlati megtapasztalás következett a fürdő medencéiben és szauna-világában.

A Lovasturizmusban különösen fontos nemcsak a turizmus, de a lovak és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások ismerete is. A bikali Puchner Élménybirtokon, Magyarország első tematikus témaparkjába Kollár László tulajdonos és Török Roland kreatív vezető, valamint Szarka István, a Birtok egyik „Lovagja" segítségével nyerhettek betekintést a középkor világába. Az interaktív programok mellett két lovas színházi előadáson is átélhették a passzív lovasturizmus élményelemeit. Szilvásváradon az Állami Ménesgazdaság ügyvezető igazgatója, Dallos Andor szakvezetésével tekintettük meg a Lipicai Múzeumot, a Ménistállót, a kancaistállót és a kapcsolódó szálláshelyeket. A csikéskúti csikótelep vezetője, Fülöp István a lótenyésztéshez kapcsolódó érdekességekről és a kapcsolódó szálláshely – szintén gyakran érdekes – vendégeiről mesélt szakirányosainknak. Domonyvölgyben, a Lázár Lovasparkban Gergely Richárd sales manager a lovas szolgáltatók marketingjéhez kapcsolódó hasznos ismeretekkel látta el hallgatóinkat, majd egy igazi erdei fogattúrán vehettek rész Szegedi Gábor fogathajtó világbajnokkal. Az egy hetes lovas táborban pedig a lovaglás alapjait sajátíthatták el hallgatóink.

Ízelítőül álljon itt néhány fotó a Turizmus-vendéglátás szak életéből....

A bikali élményfalu felülnézetből

 


Bikal - ismerkedés a lovak viselkedésével

 

Az Aquaworld Budapest még csak a szavak szintjén...

 

Csipkéskút - lovak testközelben

 

Csipkéskúton

 

Domonyvölgy - világbajnokok terme

 

Domonyvölgy - bemutató után

  

Eger városnézés

 

Eger városnézés - a csoport

 

Egészségetekre! Igaz gyógyvízzel a Danubius Margitsziget szállodában

 

Ez a ló nem rúg

 

Fogatozás egy világbajnokkal

 

Ismerkedés Péccsel

 

ismerkedés Péccsel 2

 

Lipicai Múzeum - Szilvásvárad

 

Szilvásvárad - ménistálló

 

Szilvásvárad - előadás a lovakról

 

Saliris - Egerszalók

 


Így készül a bor

 


Fesztiválozunk

 


Borkóstolás

 


Egészségetekre


< Vissza