Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A Szociálpedagógia Tanszék oktatói Kolozsváron

Utolsó módosítás: 2017. május 24.

A Szociálpedagógia Tanszék oktatói május 18. és 21. között a Kolozsvári Babes Bolyai Egyetemen oktatói feladatokat láttak el, illetve zsűri tagokként részvétek a XX. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián.

A konferencián összesen 40 szekcióban 315 diák nevezett be tudományos dolgozattal, amelyet több, mint 150 zsűritag véleményezett. A Szociális Munka Szekcióban zsűritagként részt vett Dr. Hadnagy József és Pacsuta István. Ebben a szekcióban Dr. Hadnagy József előadást tartott Az ifjúsági virtuális közösségi hálózatok sajtárosságai címmel.

A tanszék három oktatója a mesteri képzésben résztvevő hallgatók számára tartott előadásokat május 19. és 20.
Dr. Ludányi Ágnes Megküzdés és stresszkezelés, Dr. Szilágyi István A szociális és mentális segítés lehetőségei a szociálpedagógusi munkában, valamint Dr. Sárkány Péter A migráció etikai problémái, témákban tartottak előadásokat.

A szakmai utazás hasznosságát fokozta, az a tény, hogy az említett tevékenységeken mellett lehetőség nyílt a Roma Szakkollégium külföldi szakmai gyakorlatának megszervezésére és további jövőbeli együttműködések tervezésére. Ebben az együttműködésben Dr. Dániel Botond a Babes Bolyai Egyetem óraadó tanára, illetve a Gyergyószentmiklósi Caritas munkatársa volt az oktatóink szakmai partnere.


< Vissza