Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

KORTÁRS HANGON 2016

Utolsó módosítás: 2015. december 01.

2015 decemberében 12. alkalommal kerül meghirdetésre a meghívott felsőoktatási intézmények hallgatói számára a Kortárs Hangon nemzetközi irodalmi pályázat. A projekt célja, hogy az önkifejezés és véleményformálás irodalmi igényű megfogalmazásához megfelelő keretet biztosítson, nemzetközi jellegéből adódóan pedig, hogy a Kárpát-medence magyar nyelven tanuló egyetemistáinak egyik anyanyelvápoló fóruma legyen.

A pályázat részletei

1. A Kortárs Hangon pályázat meghívásos formában működik. A 2015/16-os tanévben a meghirdetés köre a felsorolt városok felsőfokú intézményeiben magyar nyelven tanuló hallgatók részére történik: Beregszász, Csíkszereda, Eger, Eperjes, Gyöngyös, Jászberény, Kolozsvár, Komárom, Marosvásárhely, Miskolc, Nagyvárad, Nyitra, Nyíregyháza, Sárospatak, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely.
2. Pályázni 2 művel vers vagy próza kategóriában, szabadon választott témában a pályázati emailhez mellékelt kitöltött jelentkezési lapon lehet.
3. Formai követelmények: pályaművenként maximum 8500 gépelt karakter (2 db A4-es oldal) terjedelem.
4. Pályázati határidő: 2016. február 9. 24:00
5. A pályázatok benyújtása: a megadott határidőig a kortarshangon@ektf.hu címre küldött levélhez mellékelt pdf vagy doc formátumban.

Kortárs Hangon '16 jelentkezési lap (pdf; docx)

Díjazás

Kortárs Hangon hallgatói kötetben való megjelenés

A beküldött pályaművek közül a zsűri által kötetben megjelenésre értékelt írásokból a 2016-os költészetnapra a pályázat kiírói egy válogatott hallgatói kötetet jelentetnek meg, melyben megjelennek a nagyváradi és az egri hallgatók képben fogalmazott pályaművei is. Ez a kötet nem kerül bolti forgalomba, viszont minden pályázó és egyeteme kap belőle mutató példányt.

Kortárs Hangon Szakmai Műhely

A határon túli kapcsolatok építését azzal is erősítjük – 2016-ban már másodszor - hogy az eredményhirdető, díjátadó gálaestet Komáromban, a Selye János Egyetemi Napok keretében tartjuk, melynek folytatásaként (április 6-9 között) kerül sor a Prima Primissima-díjas író-költő-szerkesztő, egyetemi oktató, Turczi István és kortárs költők vezetésével a legsikeresebb hallgatók részvételével a II. Kortárs Hangon Szakmai Műhelyre. Ezzel is segítenénk a tehetséggondozás irodalmi-, írástechnikai-, tartalmi-, formai szakmai ismeretek elmélyítésének megvalósulását.

Közlési lehetőség rangos irodalmi lapokban

A projekt további értékes, új kapcsolatépítése, hogy ettől az évtől megteremtettük a közlési lehetőséget nyerteseinknek rangos irodalmi lapok szerkesztőségeivel. Együttműködés született a felvidéki Irodalmi Szemle, a nagyváradi Várad és a kolozsvári Helikon Irodalmi folyóiratok szerkesztőségeivel pályaművek közlésére. Az egyeztetések során az is fölmerült a szerkesztőségek részéről, hogy szívesen fölajánlanának egy-egy szerkesztőségi díjat a pályázati díjazással hasonló értékben.


< Vissza