Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Családbarát Nap 2015 - összefoglaló

Utolsó módosítás: 2016. október 07.

2015. október 03-án második alkalommal került megrendezésre a Családbarát Nap az EKF-en. A rendezvény a főiskola dolgozóinak és családtagjainak számos különböző programot kínált. Ezen a napon a Líceum udvara önfeledt gyerekzsivajtól és játékos kedvű felnőttek kacagásától volt hangos.

Előző évben is hivatalos Fabatka játszóház körhintája mellett számos újdonságot is kínáltak a szervezők. Kicsik és nagyok egyaránt szívesen próbálták ki a gyertyaöntést, kosárfonást, kavicsfestést, fazekasságot, ékszerkészítést. Emellett egy perces sportfeladatok keretein belül mérhették fel ügyességüket. Az arcfestő sátornál idén sem volt megállás.

A gyerekek és szüleik együtt is kipróbálhatták a Varázstorony dolgozói által kínált érdekes, interaktív kísérleteket. A Matematikai és Informatikai Intézet munkatársai quadrocopter és Lego robot bemutatót tartottak, mialatt a látogatók egyik kollégánk felajánlásának köszönhetően több ezer darab LEGO felhasználásával LEGO kreációkat készíthettek.

A színpadon a műsort gyerekek akrobatikus rock and roll csapata nyitotta meg, majd azt követte egy bűvész színes és érdekes előadása. A zeneszerető vendégek többféle stílusú zene közül válogathattak.

Délután a történelem iránt érdeklődőknek „Régi pénzek – kezedben a történelem" címmel tartott saját élményekkel átszőtt előadást a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar egyik munkatársa.

A résztvevők mosolyából ítélve mindenki talált magának érdekes, vonzó programot.

         
         
   
         
   
         
   
         
   
         
   
         
   
         
   
         
   
         
   

< Vissza