Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Raoul Wallenberg-díj Dr. Ludányi Ágnesnek

Utolsó módosítás: 2021. január 20.

Óriási megtiszteltetés érte az Egyetemet, a Szociálpedagógia Tanszéket és az Egri Roma Szakkollégiumot: Dr. Ludányi Ágnes munkája elismeréseként Raoul Wallenberg-díjat vehet át.

A Raoul Wallenberg-díj Bíráló Bizottság 2021. január 14-i ülésén döntött a díj odaítéléséről a beérkezett javaslatok alapján - tájékoztatta a felterjesztő Roma Szakkollégiumot a Raoul Wallenberg Egyesület. Mint írják: a díjat olyan személyek és szervezetek kaphatják meg, akik a kisebbségi és többségi társadalom harmonikus együttélése érdekében végzett tevékenységük során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Hozzátették: mivel a jelenlegi járványhelyzet most nem teszi lehetővé az ünnepélyes díj-átadás megtartását, ezért ennek időpontja kitolódik.

Dr. Ludányi Ágnes pedagógiai szakpszichológus, pszichopedagógus, magyar-ének szakos tanár. Az intézményben 1985 óta dolgozik. A közelmúltig a Társadalomtudományi Intézet intézetigazgatója, a Politológia- valamint a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékek megbízott tanszékvezetője volt. Dolgozott az Eszterházy Károly Főiskola Tanárképzési- és Tudástechnológiai Karának dékánhelyetteseként majd dékánjaként, vezette a Szociálpedagógia Tanszéket, mindezeket megelőzően volt a Gyermek- és Ifjúságvédő Intézet munkatársa.

Munkája elismeréseként korábban egyebek között átvehettte az Igazságügyi Hivatalért Emlékérmet, a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar Wekerle Sándor Nívódíját, valamint Apáczai Csere János-díjban is részesült.

A díjat idén Dr. Ludányi Ágnes mellett Breuer Péter újságíró, a Heti TV tulajdonosa, Dr. Sárosi Arthur Zoltán kolozsvári családi orvos, Tóth László, az ukrajnai Nagyberegi Református Gyülekezet lelkipásztora, a Miskolci Egyetem Alkalmazott Társadalomtudományi Intézete, a 311-es számú Vörösmarty zsidó cserkészcsapat (1924-ben alapította a Budai Izraelita Hitközség) veheti át.


 

Az elismeréshez szívből gratulálunk!


 


< Vissza