Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Vállalkozz okosan!

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 26.

Elindult a Vállalkozói kompetenciafejlesztés a gyakorlatban elnevezésű tantárgy az Eszterházy Károly Egyetemen, amit az intézmény a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen hívott életre. Az országban Eger a második olyan település, ahol az egyetemisták kamarai ismeretekre tehetnek szert.


Hogyan kell vállalkozást alapítani? Ehhez milyen jogi ismeretekre van szükség? Hogyan kell üzleti tervet készíteni? Hogyan lehet pénzt és tőkét szerezni egy vállalkozás elindításához? Milyen felületeken lehet hatékonyan reklámozni üzleti tevékenységünket? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat az a 16 eszterházy-s hallgató, akik jelentkeztek a Vállalkozói kompetenciafejlesztés a gyakorlatban elnevezésű, heti két órás szabadon választható szemináriumra.


Az Eszterházy Károly Egyetem és a HKIK által megálmodott és útjára indított kurzus célja, hogy gyakorlatorientált tanórák keretein belül motiválja a fiatalokat saját vállalkozásuk elindítására. A hallgatók a tanórákon megismerkedhetnek helyi vállalkozókkal is, akik cégük történetén és saját tapasztalataik bemutatásán keresztül adnak hasznos tanácsokat.


Az első órát Dr. Bánhidy Péter, a HIKIK elnöke és File Sándor tartotta. A HKIK főtitkára elmondta, hiába létezik Magyarországon a fiatal vállalkozókat vissza nem térítendő támogatással segítő program és hiába rendelkeznek sokan egy jó, megvalósítható ötlettel, az ismeretek hiánya miatt a legtöbben mégsem mernek belevágni egy önálló vállalkozás elindításába. Ezen szeretne segíteni az új képzés.


Hasonló tematikával Győrben már indult ilyen kurzus, így az Eszterházy Károly Egyetem a második olyan intézmény az országban, ahol ilyen körülmények között sajátíthatják el a hallgatók a vállalkozási ismereteket.

szöveg: Nagy Réka
fotó: Szántó György


< Vissza