Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Újabb akkreditációs sikerek egyetemünkön

Utolsó módosítás: 2021. február 04.

Az Eszterházy Károly Egyetem két akkreditációs dokumentumát is véleményezte a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) Testülete a napokban.

Tavaly áprilisban nyújtotta be az intézmény a Neveléstudományi Doktori Iskola önértékelő dokumentumát a MAB-hoz, melyet már az új európai sztenderdeknek (ESG) megfelelően állított össze. A MAB az ősz folyamán folytatott online interjúk és a nyilvános egyetemi dokumentumok alapján megállapította, hogy a Doktori Iskola minőségbiztosítási és fejlesztési folyamatai tervezettek, a támogató folyamatok, valamint az egyetemi infrastruktúra jó hátteret biztosítanak az oktatási, kutatási tevékenységhez, így az Eszterházy Károly Egyetemen működő Neveléstudományi Doktori Iskolát öt évre, 2026. január 29-ig akkreditálja.

A Dr. Pukánszky Béla neveléstudós által vezetett Neveléstudományi Doktori Iskolába – ahol Iskolapedagógia és Műveltségi területek pedagógiája programok közül választhatnak a felvett hallgatók – 2021. május 31-ig várják a jelentkezéseket.

A tanév őszi félévében nyújtotta be a MAB-hoz az Eszterházy Károly Egyetem az angol nyelvű programtervező informatikus mesterképzés szakindítási dokumentumát, melyet szintén a január 29-i ülésen véleményezett a MAB Testülete. A linzi Johannes Kepler Egyetemmel (Ausztria) közösen tervezett képzés indítását egyhangúlag támogatta a MAB. Így azok a jelentkezők, akik február 15-ig benyújtják a jelentkezésüket az egyetem programtervező informatikus alapszakjára, az oklevél megszerzése után négy félév alatt mesterfokozatot és két – egy osztrák, illetve egy magyar – diplomát is szerezhetnek. A tanulmányok első fele Egerben, a második pedig Linzben zajlik majd angol nyelven szoftvertechnológia vagy adattudomány specializáción.


< Vissza