Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Új szakokkal bővül a képzési kínálat

Utolsó módosítás: 2017. november 14.

2018 szeptemberében indul a Szociálpedagógia mester-, valamint a Gyógypedagógia alapszak.

Az egri szociálpedagógia mesterszak a magyarországi szociális-gyermekvédelmi és köznevelési intézmények igényeinek megfelelően dolgozta ki képzési portfólióját, így az itt megszerzett diploma széles körűen felhasználható, biztos karrier lehetőséget biztosít.

Az egri mesterképzést elvégzők legfőképp szakértői-, tanácsadói-, kutató-i, döntéshozói, tervezési- és irányítási- feladatokat láthatnak el. Terepgyakorlatokat a tanszék kiterjedt kapcsolatainak köszönhetően Egerben és környékén, de az ország egész területén végezhetnek a hallgatók a köznevelés, szociális és a gyermekvédelem bármely területén.

A szakot gondozó szociálpedagógia tanszék nemzetközi kapcsolatai lehetővé teszik a külföldi tanulást, és ösztöndíjak elnyerését is.

A magas óraszámú kutatásmódszertan felkészíti a hallgatókat a későbbi doktori tanulmányokra, amennyiben ilyen aspirációik vannak.


Dr. Hadnagy József, Szociálpedagógia Tanszék (b) és Dr. Dávid Mária, Pszichológia Tanszék 

A gyógypedagógia alapképzési szak a fogyatékos, sérült, akadályozott gyermekek, fiatalok és felnőttek komplex gyógypedagógiai fejlesztésére, nevelésére, oktatási, habilitációs és rehabilitációs feladatainak ellátására készít fel. Az EKE egri képzési helyszínén nappali és levelező tagozaton, logopédia és pszichopedagógia szakirányon indul a képzés.

A logopédia szakirány a beszédben akadályozott gyermekek, fiatalok és felnőttek beszédzavarainak terápiájára irányul, a pszichopedagógia szakirány pedig a tanulási-, érzelmi- és viselkedési zavarok, az eltérő személyiségfejlődés kezelésére. A közoktatás területein alkalmazható differenciált ismeretek keretében például a tanácsadásról, a művészet és játékterápiákról is tanulhatnak, és gyakorlóhelyekre már az első félévtől kezdve mennek a hallgatók.

A 8 féléves képzés 2018. szeptember 1-jén indul, így az általános felvételi eljárás során már lehet rá jelentkezni, s így a pedagógusképzés teljes vertikuma elérhető az Eszterházy Károly Egyetemen!

Fotó: Szántó György


< Vissza