Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Új hársfa csemete az Eszterházy téren

Utolsó módosítás: 2021. április 22.

Az Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pál Könyvtára és a Főegyházmegyei Könyvtár sok éve tartó gyümölcsöző együttműködésének következő állomásához érkezett.

Az Eszterházy tér rekonstrukciója alatt a munkálatok következtében néhány fa menthetetlenül megsérült. Az önkormányzattal és a városgondozással folytatott egyeztetések eredményeként az egyetem falain belül működő két könyvtár lehetőséget kapott az egyik fa pótlására. A faültetés egy különleges eleme az egész évben tartó Tittel emlékév sorozatnak, mely során Tittel Pál csillagászról és matematikusról emlékeznek meg halálának 190. évfordulóján. Nevét 10 évvel ezelőtt, 2011-ben vette fel az egyetemi könyvtár. A könyvtár az év során kiállítással és programokkal szeretné színesíteni az egyetem kulturális életét.

Tittel Pál 1800 őszén került Egerbe papnövendéknek. Később prefektusként a szemináriumi könyvtár gondozója volt. 1806-tól már az érseki iskola matematikatanára. Fischer István érsek 1809 szeptemberében a Líceumban működő csillagvizsgáló igazgatójává nevezte ki.

Az emlékév kapcsán további meglepetésekkel készülnek a könyvtár munkatársai, melyre szeretettel várják a látogatókat a korlátozások feloldása után.

Forrás: https://konyvtar.uni-eszterhazy.hu/


< Vissza