Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Tízéves a csecsemő- és kisgyermeknevelő képzés

Utolsó módosítás: 2019. november 18.

2009-ben indult útjára intézményünkben a csecsemő- és kisgyermeknevelő képzés, mely azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

Ebből az alkalomból szerveztek jubileumi konferenciát az Eszterházy Károly Egyetemen november 14-15-én, melyen a szakemberek előadásaikkal a csecsemő- és kisgyermeknevelés számos szegmensét érintették.

A konferencia megnyitóján Kovácsné Bárány Ildikó, bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos gondolatait a rendezvény moderátora, Valkóné Révai Renáta tolmácsolta. Elhangzott: a több mint másfél évszázados történelme során a bölcsődei szakma igen sok változást élt meg, és jelentős fejlődésen ment keresztül.

„Az Eszterházy Károly Főiskola kezdeményezésére a Magyar Akkreditációs Bizottság 2008-ban döntött a Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA alapképzési szak megalapításáról, majd a szakindítási engedélyt is megkapta" – emlékezett vissza üzenetében a miniszteri biztos. A szakot első alkalommal 2009 őszén hirdették meg intézményünkben.

„A főiskolai képesítés megszerzése többlettudást és ezzel együtt a szakma megújulását is jelenti, hiszen napjainkban a fő hangsúly már nem a gondozási tevékenységre irányul, hanem a fejlesztő, nevelő, szocializációs tevékenységek ellátására" – fogalmazott köszöntőjében Kovácsné Bárány Ildikó, hangsúlyozva bölcsődék jelentőségét.

A megnyitón részt vett Mirkóczki Ádám, Eger város polgármestere. Saját élményeire alapozva köszöntőjében kifejtette: a bölcsődéken nagy a súly és a felelősség.

Köszöntötte a résztvevőket dr. Liptai Kálmán rektor is, aki elmondta: a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakma gyönyörű, s jó látni, hogy a konferencia résztvevői is mind egy cél érdekében dolgoznak.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Szántó György


< Vissza