Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Tanúbizonyságot tettek a tudomány szeretetéről

Utolsó módosítás: 2018. február 07.

A Kutató Diákokért Alapítvány és a Kutató Diákok Országos Szövetsége az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájával együttműködve Egerben szervezte meg a Tudományos Diákkörök (TUDOK) XVIII. Kárpát-medencei Konferenciája Műszaki- és Reáltudományi Tematikus Konferenciáját, melynek megnyitója péntek délután volt az egyetemen, a Líceum kápolnájában.

Pénzes Gábor, a Kutató Diákok Országos Szövetségének ügyvezető elnöke köszöntötte elsőként a fiatalokat, majd dr. Juhász Tibor megbízott rektorhelyettes elmondta: az egyetem legfőbb tevékenysége az oktatás, a tudományos tevékenység és a művészeti alkotómunka. Hangsúlyozta: ezek a tevékenységek nem csak a tizennyolc éven felülieknek szólnak, hiszen a TUDOK remek alkalom arra, hogy a tudományos munka fiatalabb művelői is számot adhatnak kutatási munkájukról. Elmondta: a diákok egy korábban előkészített tudományos munkát prezentálhattak a rendezvényen.
Az egri önkormányzat nevében Gál Judit önkormányzati képviselő hangsúlyozta: ez az esemény is tanúbizonyság arról, hogy nem helytálló sokak állítása azzal kapcsolatban, hogy a kor fiataljait ne érdekelné a technika vívmányain kívül semmi.

A szervezők nevében a Gyakorlóiskola igazgatója, Légrádiné Kőházi Tímea elmonda: az ország minden részéről érkeztek a tematikus konferenciára fiatalok. Reményét fejezte ki, hogy az itt töltött két nap alatt a diákok feltöltődnek a tudományok szeretetével. A Gyakorló mindkét épületében a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt tudományos laborral rendelkezik, így a hétköznapokban is támogatják a diákok tudományos fejlődését. Az igazgató hozzátette: a TUDOK rendezvényre is azért invitálták diákjaikat segítőknek, hogy ezzel is közelebb kerülhessenek a kutatómunkához. A megnyitó zárásaként a Gyakorlóiskola kórusa nyújtott verses zenei élményt.

A két nap alatt 28 előadás hangzott el 36 diák előadásában, négy szekcióban. A pályamunkák fele jutott a Kárpát-medencei döntőbe.

 

Szerző: Juhász Henrietta

Fotók: Szántó György


< Vissza