Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Színpaletta ajándékba

Utolsó módosítás: 2019. október 03.

Az egri önkormányzat támogatásával a Leányka úti Delta épület felújításának idejére a Vizuális Művészeti Intézet hallgatói a Mátyás Király úti Mezőgazdasági Középiskola épületébe költözhettek.

A hallgatók már birtokba vették az épületet, erről fotók és videók is tanúskodtak az egyetemen csütörtökön szervezett sajtótájékoztatón, melyen Dr. Liptai Kálmán rektor köszönetét fejezte ki a város vezetése felé. Habis László polgármester úgy fogalmazott: az önkormányzat és az egyetem együttműködése sokrétű, de mindig a jó emberi kapcsolatokon alapul.

Kopasz Tamás, a Képzőművészeti Tanszék vezetője elmondta: a Mátyás Király úti épületben jelenleg 16 műteremben, két szinten, kényelmesen elférnek a hallgatókkal, akik reggel 8-tól este 10-ig dolgozhatnak itt zavartalanul munkáikon. A tervek szerint jövő év februárjára készülnek el a Delta felújításával. Kopasz Tamás szólt a VMI rendezvényeiről, így az október 17-ei, festészetnapi kiállításokról is, melyeknek az ARKT, a Vitkovics Ház és a Kepes Intézet ad majd otthont.

A Csillagászati Múzeumba szervezett sajtótótájékoztató helyszínválasztásának oka egy színharmónia-tárcsa átadója volt. Elkészítője, Szelényi Károly fotóművész motivációjáról is szólt, majd bemutatta a tárcsa működését, melynek segítségével különféle színvariációk állíthatók be. A nagyméretű színtárcsát a város önkormányzata vásárolta meg, s adta át az egyetemnek, hogy segítse a művészeti oktatást.

Fotók: Líceum TV, Balogh Tibor


< Vissza