Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Szarvasűzésben is verhetetlenek

Utolsó módosítás: 2018. április 11.

A tavalyi sikereken felbuzdulva, a 28. Bosch Szarvasűzők váltófutóversenyen a hallgatói csapatunk mellett, dolgozói, illetve dolgozó-hallgató alakulataink is rajthoz álltak, hogy megmérettessék magukat Bonifác, a szarvas üldözésében.

A 12 tagú csapatokban a különböző campusok, szervezeti egységek és a gyakorlóiskola oktatói, dolgozói és diákjai vágtak neki a Bükk legszebb részein kijelölt távok teljesítésének. A versenyen 75 csapat közel 900 futója állt rajthoz.

Egyetemi csapatainkat a Líceumból a csapatfotók elkészülte után, Dr. Liptai Kálmán, intézményünk rektora indította útjára.

Az összesen 81 km hosszú, Egertől Miskolcig tartó hajsza sikeres volt, Kullancsvadászok névre keresztelt hallgatói csapatunk a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságban indult 18 csapat közül 1. helyezést ért el, maguk mögé utasítva két legnagyobb riválisukat, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem csapatát. Pap Csilla és Gregor László 2-2 szakaszgyőzelmet is begyűjtött, így a Dream Teamban 4 Eszterházys is helyet kapott!

Dolgozóink is kitettek magukért, mEKFutjuk I. csapatunk is a dobogó legfelső fokára állhatott, mEKFutjuk II. csapatunk 5., míg mEKFutjuk III. csapatunk a 7. helyet szerezte meg. A váltóverseny miskolci díjátadóján Dr. Juhász Tibor, az EKE tudományos és nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese is részt vett a nyeremények átadásában, aki egyetemünk győztes csapatának versenyzője is volt egyben.

A Kullancsvadászok tagjai voltak: Balogh Bence, Gregor László, Helmeczi Dalma, Judák Endre, Kapitány Zoltán, Kertész Balázs, Pap Csilla, Plósz Ferenc, Szabó Dávid, Tóth Boglárka.

A mEKFutjuk I. csapat tagjai voltak: Berecz Adrienn, Varga Attila, Kalóné Gyenes Réka, Juhász István, Vincze Tamás, Dr. Marschall Marianna, Szabó János, Sütő László, Gólya Tamás, Dr. Juhász Tibor, Boda Eszter, Dorner László (nevek a futás sorrendjében).

A mEKFutjuk II. csapat tagjai voltak: Rácz Adrienn, Dr. Kovásznai Gergely, Dr. Kövér Csilla, Koczka Ferenc, Bata Balázs (hallgató), Csanálosi Dorina Blanka (hallgató), Pápai Szonja (hallgató), Dr. Spitzmüller Zsolt, Herpainé Lakó Judit, Fodor Éva, Szabó Dóra (hallgató), Zsámba Renáta (nevek a futás sorrendjében).

A mEKFutjuk III. csapat tagjai voltak: Farkas Gitta Ágota, Kállai Gabriella, Balázs Melánia, Dr. Héjja-Nagy Katalin, Németh Károly Zoltán (hallgató), Vecseri Linda, Patkó Zsuzsa, Pető Dorottya (hallgató), Dr. Nagyné Dr. Demeter Dóra, Hlavináné Koczka Andrea, Kovácsné Grabec Erika, Dávid Diána (nevek a futás sorrendjében).

A rendezvény, a versenyzés mellett a sportszakos hallgatóink számára kiváló lehetőséget nyújtott szakmai ismereteik elmélyítésére és a tapasztalatszerzésre. Ezúton is köszönet illeti azt a közel ötven eszterházys hallgatót és kollégát, aki segítette a főrendezők munkáját és biztosította a közel 1000 fős rendezvényen a részt vevők számára az önfeledt szórakozást, versenyzést, sportolást.

Gratulálunk a győzteseknek és a többi csapat résztvevőjének is! Jövőre folytatjuk az üldözést!

Szerzők: Herpainé Lakó Judit, Dávid Diána
Fotók: Fehér Dániel


< Vissza