Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Sokféleképpen segít a Pedagógiai Kar

Utolsó módosítás: 2019. december 12.

Az Eszterházy Károly Egyetem Pedagógiai Kara számos adománygyűjtést és műsort szervez és szervezett az adventi időszakban.

A Pszichológia Intézet oktatói a III. évfolyamos csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatókkal közösen december 4-én jótékonysági látogatást tettek Tarnabodon, a Mazsola Biztos Kezdet Gyermekházban. A település szerkezetéből és szociális helyzetéből adódóan a HHH-s települések közé sorolható. A gyermekek mindannyian halmozottan hátrányos helyzetűek. A gyermekek és családjaik nagy örömmel fogadták a látogatókat.

A Neveléstudományi Intézet Andragógiai és Közművelődési Tanszékének harmadéves közösségszervezés szakos hallgatói mikulásnapi is adománygyűjtést szerveztek az Egri Gyermekotthon és Fogyatékosok Otthona lakóinak részére.

A Jászberényi Campus óvodapedagógus hallgatói a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályán tettek látogatást december 5-én. A campus Mikulásával érkezett hallgatók mikuláscsomagokkal lepték meg a kórházban lábadozó beteg kisgyermekeket.

Mikulás-nap alkalmából, december 6-án a Sárospataki Campus hallgatói színpadra vitték A brémai muzsikusok című zenés mesejátékot. A helyi Carolina Óvoda és Bölcsőde apróságait örvendeztették meg a hallgatók vidám, lendületes előadásukkal. A mesejáték nagy sikert aratott a gyerekek körében, a hálás közönség többször visszatapsolta a színjátszókat. A fellépés résztvevői óvodapedagógus és tanító szakos hallgatók voltak.

 

2019. december 9-én az ECHÖK Pedagógiai Karának hallgatói képviselői közreműködésével a B épületben Karácsonyi délutánt szerveztek, ahol a rászoruló gyermekek számára tartottak jótékonysági előadást.

Adománygyűjtésbe kezdtek az Eszterházy Károly Egyetem I. évfolyamos gyógypedagógia szakos hallgatói is. A felajánlásokat az Egerben és Eger környékén átmeneti otthonban élő, rászoruló, hátrányos helyzetű családok számára továbbítják majd a hallgatók. Az adományokat az Eszterházy Károly Egyetem Érsekkerti épületének bejáratánál (Eger, Klapka György út 12.) elhelyezett gyűjtődobozban, illetve a Gyógypedagógia Tanszéken (II. emelet 206-os iroda) várják 2019. december 13-ig.

 


< Vissza