Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Slow Film Fesztivál: más tájakra, időkbe repülhetünk

Utolsó módosítás: 2018. október 24.

Szerdán elstartolt a IV. Slow Film Fesztivál, melynek idén újra az Uránia Mozi ad otthont.

Két versenyprogramot követően szerdán este tartották a rendezvény megnyitóját, melyen az egyetem rektora, dr. Liptai Kálmán is köszöntötte a résztvevőket.

Első szavaival köszönetét fejezte ki a szervezőknek azért, hogy a színvonalas rendezvénynek az egyetem és a város adhat otthont. Emlékezett a szervezőkkel tett prágai útjuk élményeire, majd úgy fogalmazott: egy-egy jó film, tehetséges hallgató olyan, mint a fény a sötétségben.

A rendezvény főszervezője, Bollók Csaba is köszöntötte a megjelenteket. Arról beszélt, hogy a film képes elvinni minket más időkbe, más tájakra, s ekképp a fesztivál is körül öleli a földet.

A főszervező bemutatta a zsűri tagjait, akik idén: Karim Traidia, író-filmrendező, Margaret Glover forgatókönyvíró, dramaturg, producer és tanár, Anne Gaschütz, a Drezdai Nemzetközi Rövidfilmfesztivál programozója és szellemiségének meghatározója és Fátyol Hermina színésznő.

Alessandro De Rosa Milánóban élő és a világ számos országában dolgozó zeneszerző a mai napon – csütörtökön – tart workshopot a fiataloknak, s folytatódnak a versenyprogramok is, egészen a péntek esti eredményhirdetésig.

A részletes programot itt találja.

Fotók: Szántó György

A program az EFOP-3.4.3.16-2016- 00010 „Az Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében" projekt támogatásával valósul meg.


< Vissza