Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Sikerrel zárult a jótékonysági akció

Utolsó módosítás: 2017. november 16.

Az Eszterházy Károly Egyetem - lehetőségeihez mérten - igyekszik élen járni a társadalmi felelősségvállalás területén is. Ezt példázzák azok az adománygyűjtő-, jótékonysági akciók, melyeket az intézmény egésze, campusai, tanszékei, illetve hallgatói önkormányzata szervez időről-időre.

Nyáron tragikus hirtelenséggel veszítettünk el egy tehetséges, fiatal, életvidám gyakorlóiskolai kolléganőt. B. Tóthné Lakatos Edina két kisgyermeke, Bogi és Bence mellett szeretett férjét, az egyetem oktatóját B. Tóth Szabolcsot hagyta magára a fájdalommal és a gyásszal.

 

A családi tragédia nemcsak az intézmény dolgozóit, de Eger városának egészét is megrázta. A döbbenetet hamar cselekvés követte, a segítségnyújtás koordinálásából Márkus Róbert Zsolt gyakorlóiskolai pedagógus vette ki leginkább a részét, aki mindent elkövetett azért, hogy az első gyors segítséget újabbnál újabb felajánlások kövessék.
Az anyagi segítség mellett gyerekruhákat, a megkezdett építkezéshez szükséges anyagokkal támogatták a családot a jószándékú segíteni kívánók.

Márkus Róbert Zsolt szervező és Rázsi Botond EMKJ alpolgármestere

Október elején egy jótékonysági gálaműsort rendeztünk a Gárdonyi Géza Színházban, ahol számos neves művész vállalta, hogy a Bogi és Bence mosolyáért szervezett rendezvényen a jó ügy mellé áll, és az est teljes bevételét a család számára ajánlja fel.

Ezzel párhuzamosan jótékonysági árverést is indítottunk, melynek keretében sportolói relikviákra, borkülönlegességekre, képzőművészeti alkotásokra lehetett licitálni. A felajánlott tárgyak többsége is gazdára talált.
Köszönjük szépen mindenkinek, aki bármilyen módon segítséget nyújtott a családnak!

Legfőbb támogatóik:
Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Cseh László, Csík Zenekar, Csézy, Dekker Ádám, Dimanopulu Afrodité, Egri Korona Borház, Egri Vízilabda Klub, Fehér Zsombor, Gárdonyi Géza Színház, Gonda László – Báder Ernő duó, Herczeg Flóra, Herczeg István grafikus, Juhász Testvérek Pincészete, Molnár Dániel, Pajtókné Tari Ilona, Saárossy Kinga, Sthümmer Kft., Szabó Attila és családja, Szekeres Adrien

Fotó: Szántó György


< Vissza