Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Sikeresen zárult az angol ELTÁV projekt

Utolsó módosítás: 2020. július 15.

Az Eszterházy Károly Egyetem Nyelvpedagógia Műhelye, az Autonómia Alapítvány és a Katona József Színház 2020. januárjától dolgozik a hátrányos helyzetű fiatalok segítésében.

Az ELTÁV projektben heti rendszerességgel tartottak angol nyelvi foglalkozásokat az egyetem angoltanár szakos hallgatói a Szúcs-Bányatelepen élő hátrányos helyzetű roma fiatalok számára. A három hónapi személyes foglalkozások után a koronavírus okozta digitális tanítási rendre való álállást követően pedig sikerült átdolgozni a programot és hallgatóink online foglalkozásokon segítették a diákokat.

A projekt célja a helyi szegregátum képletes és szó szerinti megnyitása. A budapesti Katona József Színház színházpedagógus szakemberei és színészei már több éve dolgoznak együtt a helyi közösséggel. 2020. januárjától egyetemünk angoltanár szakos hallgatói is bekapcsolódtak a munkába Majorosné Kovács Györgyi egyetemi adjunktus, vezető metodikus irányításával. A cél egyrészt a helyiek mentális és fizikai szegregációjának lebontása, másrészt pedig a programban részt vevő fiatalok társadalmi érzékenységének javítása.


< Vissza