Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Sikeresen szerepeltek cheerleadereink

Utolsó módosítás: 2018. április 17.

Az ELTE V. Alkalommal szervezte meg a Cheer Mefobot április 15-én, a versenyen több kategóriában lehetett indulni. Egyetemünk csapata kategóriájában harmadik helyezést ért el.

Az Eszterházy Károly Egyetem cheerleader csapata egy idén először nevezhető kategóriában indult: a show Cheerben, ami táncból, akrobatikábol és talajakrobatikából áll. Zaja Barbarától, a csapat kapitányától megtudhattuk: a nevezéssel az volt a céljuk, hogy bemutatkozzanak.

Felkészítő edzőjük Kiss Balázs a Dream Team Cheerleaders vezetőedzője, aki nélkül Barbara elmondása szerint nem tudtak volna felkészülni a megmérettetésre. Produkciójuk két hónap alatt állt össze, rengeteget gyakoroltak, volt hogy négy-öt órát is edzettek. A csapatkapitány úgy fogalmazott: méltó módon sikerült bemutatkozniuk. Kategóriájukban öt csapat nevezett és olyan egyetemeket sikerült legyőzniük, ahol ezt a sportágat már több éve űzik.

Barbara elárulta: februárban nem gondolták volna, hogy eljutnak a versenyre, azt pedig még kevésbé, hogy sikerül felállniuk a dobogó harmadik fokára. Hozzátette: a zsűri pozitív visszajelzése is nagyon sokat jelentett számukra. Nincs megállás, szeretnének még tovább fejlődni, s várják csapatukba az új tagokat.

A következő úti céljuk a II. Cheerstar Hungarian National & International Cheerleading Championship, ami május 19-én lesz Gyöngyösön, és ahol terveik szerint már két kategóriában is neveznek.

Fotók: Huszár Márk


< Vissza