Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Sajtótájékoztató - ezúttal a C*-ban

Utolsó módosítás: 2017. december 13.

Az Eszterházy Károly Egyetem Leányka úti C* közösségi épületének bemutatásával kezdődött el az intézmény szokásos havi sajtótájékoztatója. Az eseményen elsőként dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora megköszönte az újságírók éves munkáját, majd megállapodást írtak alá a Mezőkövesd Zsóry Futball Clubbal, az Egri Vízilabda Klubbal, és a Heves Megyei Hírlappal.

"Bármit is csinálunk, arra mindig nagyon figyelünk, hogy az magas színvonalú legyen" – ezzel a gondolattal kezdte dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora havi sajtótájékoztatóját ezúttal a felújított Leányka úti C* közösségi épületben. A felújításért korábban épületrekonstrukció különdíjat kapott épületet (Lechner Tudásközpont, Média Építészeti Díj) ezen az eseményen mutatták be a sajtó számára. Az intézményvezető hozzátette: ez az épület is azt sugallja, hogy az egyetem mindig minőségre törekszik, az itt nyíló étterem is ennek jegyében kezdi meg majd működését.


Dr. Liptai Kálmán megköszönte a sajtó munkatársainak munkáját is, mint mondta: hálás azért, hogy mind a négy campus eseményeiről, elért eredményeiről hitelesen számolnak be az újságírók. Az elmúlt év eredményeire visszatekintve az intézmény vezetője úgy fogalmazott: a magyarországi felsőoktatási intézmények közül az Eszterházy Károly Egyetem birtokolja a legtöbb kiemelt projektet: a Nemzeti Alaptanterv megújítását, az OFI tankönyveinek digitalizálását, és a Komplex Alapprogramot, amely megújítja, élvezetesebbé teszi a magyar közoktatást. "Az a fontos, hogy amit Eszterházy ránk hagyományozott, azon az úton járunk alázattal, céltudatosan, másokat szolgálva" – tette hozzá. Az eredmények kapcsán kiemelte még a női kézilabdacsapat sikerét, vagyis azt, hogy az Eszterházy KESC az NB I/B-ben az első helyen zárt, de kitért arra is, hogy az egyetemek között egyedülálló módon az egri csillag és a rozé után saját pezsgője is van már az intézménynek. Dr. Váczy Kálmán, a Kutatási és Fejlesztési Központ főigazgatója ehhez kapcsolódva hozzátette: az egyetem Márton-napi újbora idén egy szakmai lap bírálatán tesztgyőztes lett.


Az esemény további részében megállapodásokat írtak alá. A Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft.-vel kötött megállapodás szerint a klub felnőtt játékosainak, valamint a Mezőkövesd Zsóry Sportegyesületben sportoló, 16. életévét betöltött utánpótlás játékosainak egészségi állapotát a megfelelő szakorvosok segítségével felmérik és az esetleges eltéréseket megállapítják. A megállapodás célja az, hogy a klubnál és az egyesületnél regisztrált sportolók teljes körű egészségügyi ellátása valósuljon meg az Egyetem Egészségfejlesztési és Sporttudományi Kutatócsoportjának egészségmegőrzési, fejlesztési, illetve a sporttudományhoz kapcsolódó kutatásainak elősegítése és az elért kutatási eredményeinek felhasználásával egyidejűleg.


Az Egri Vízilabda Klubbal kötött megállapodás célja a klub életét bemutató, kétheti rendszerességgel megjelenő televíziós magazinműsor létrehozása. A Líceum Televízió a kéthetente megjelenő magazinműsort adásába teszi, mely az interneten a vízilabdás youtube-csatornán lesz elérhető. A felvételek szerkesztője, műsorvezetője Fenyves Balázs, az Eszterházy Károly Egyetem sport-sajtóreferense, aki egyúttal mindkét fél idevonatkozó sajtófeladatait ellátja. Ennek köszönhetően a klub szakmai gyakorlati terepet biztosít az egyetem mozgóképkultúra, valamint televíziós műsorkészítő szakos hallgatói számára.


A sajtótájékoztatón megállapodást kötöttek a Heves Megyei Hírlappal is, miszerint az intézmény hallgatói tanulmányaik ideje alatt szakirányú szakmai gyakor¬latot teljesítenek a médiumnál. A szakmai gyakorlat célja a tanult szakmai ismere¬tek és készségek alapján a szakmai tudás és a szakmához leginkább szükséges személyes, társas és módszerkompetenciák alkalmazási szintre fejlesztése.

Fotó: Szántó György

 


< Vissza