Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Pótfelvételi az Eszterházy Károly Egyetemen

Utolsó módosítás: 2019. augusztus 14.

Augusztus 7-én zárult a nyári felsőoktatási pótfelvételi eljárás, melyre azok jelentkezhettek, akik nem nyertek felvételt az általános felvételi eljárásban vagy nem is jelentkeztek februárban.

A pótfelvételiben már csak egy intézmény egyetlen önköltséges képzését jelölhették meg a tanulmányaikat szeptemberben megkezdeni kívánó jelentkezők. Az Eszterházy Károly Egyetemre az Oktatási Hivatal 363 jelentkezést regisztrált, mely 12 százalékkal több a tavalyi, azonos időszak adatainál.

A legnagyobb érdeklődés az egyetem gazdaságtudományi és pedagógus képzései iránt volt, de a sporttudományok területén az edző, illetve a sport- és rekreáció szakokon is kiemelkedő a jelentkezési létszám. A legtöbben alapképzésben, levelező tagozaton kezdenék meg ősszel a tanulmányaikat.

Közel kétszázan Egert, míg a Gyöngyösi Károly Róbert Campust mintegy százan jelölték meg a pótfelvételin. Jászberényben a gyógypedagógia és az óvodapedagógus alapszakok, míg Sárospatakon az óvodapedagógus szak mellett a tanító képzés volt a legkeresettebb.

Azok a jelentkezők, akik mesterképzésre jelentkeztek vagy olyan alapszakra, tanárszakra, ahol kötelező az alkalmassági vagy gyakorlati vizsga és a 2019. évi általános felvételi eljárásban nem tettek felvételi vizsgát, augusztus 21-én az adott képzési helyen pótolhatják azt. A vizsgák pontos időpontjáról és helyszínéről, a vizsgadíj befizetéséről az egyetem felvételizőknek szóló weboldalán lehet tájékozódni, a felvi.uni-eszterhazy.hu oldalon.

A pótfelvételi eljárás ponthatárait augusztus 26-án hirdetik ki, ekkor derül ki, hogy a jelentkezők közül ténylegesen kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

 


< Vissza