Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Ösztöndíjjal támogatják kutatásaikat

Utolsó módosítás: 2020. október 20.

Jánk István adjunktus, a Magyar Nyelvészeti Tanszék munkatársa és Rási Szilvia doktorandusz elnyerte a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat.

– Az ösztöndíjat a Magyar Nyelvészeti tanszékről ketten kaptuk meg, a másik ösztöndíjas Rási Szilvia, doktorandusz, az ő pályázatának címe: Metadiszkruzív elemek vizsgálata tanárszakos hallgatók szemináriumi dolgozataiban. Az enyém pedig A magyar anyanyelvi nevelés lehetőségei hátrányos helyzetű tanulóknál címet viseli – osztotta meg velünk Jánk István.

Megtudhattuk: a Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése, a tehetséges fiatalok egyedi fejlesztésének ösztönzése ösztöndíj támogatás formájában. A pályázat útján igényelhető támogatás 100% intenzitású, vissza nem térítendő támogatás. Az ösztöndíj 10 hónapra szól.

– A saját kutatási projektemben elsősorban a nyelvi hátrányos helyzettel kapcsolatos magyarországi helyzetet, valamint annak aktuális kérdéseit, problémáit kívánom alaposabban feltárni, illetve az ennek megoldására szolgáló gyakorlatokat, elméleteket ismertetni, elemezni. Mindazonáltal nem szeretnék pusztán az elméletnél leragadni: a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztésének lehetőségeit a gyakorlatba való átültetés aspektusából is megvizsgálom, illetve erre vonatkozó ajánlásokat, eszközöket dolgozok ki – árulta el kérdésünkre a Magyar Nyelvészeti Tanszék munkatársa.

Főoldali fotó: Szántó György


< Vissza