Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Országos matematika verseny az egyetemen

Utolsó módosítás: 2018. október 31.

Október utolsó hétvégéjén egyetemünk Matematikai és Informatikai Intézete adott otthont a Szendrei János Országos Matematika Versenynek, amelyen mindazoknak az intézményeknek a tanulói indulhatnak, ahol tanító és óvodapedagógus képzés folyik.

Az idén 27. alkalommal megrendezett versenyen Bajától Győrig, Szegedtől az ELTE-ig az ország legjobb intézményei képviseltették magukat 4 fős csapatokkal. Intézményünkből nagy örömünkre a sárospataki és az egri képzési hely is indított csapatot – írta Hoffmann Miklós intézetigazgató.

Géczi Katalin beszámolója a versenyről:

Az Óvó- és Tanítóképzők Egyesületének Matematika Tagozata 27. alkalommal rendezte meg az országos matematika versenyét, ami 2010 óta Szendrei János nevét viseli. Helyszínét a 2018/2019-es tanévben az Eszterházy Károly Egyetem biztosította, amin ezúttal 12 intézmény nappali tagozatos diákjai vettek részt, tanító, óvodapedagógus, gyógypedagógus és konduktor szakokról, 3 vagy 4 fős csapatokban.
Mielőtt elkezdődött volna a verseny, amely kettő: egy feleletválasztós tesztfeladatokat és egy részletes kidolgozást igénylő feladatokat tartalmazó részből állt, a diákokat Oláhné Dr. Téglás Ilona, az EKE Matematika Tanszékének adjunktusa és Herendiné Dr. Kónya Eszter, a zsűri elnöke köszöntötte és kívánt sok sikert. Ez alatt a kísérő tanárok, majd a feladatok befejeztével a versenyzők is megtekinthették a Líceumot és a Varázstorony programjait.

 


< Vissza