Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Oktatóink kitüntetései az MTÜ-n

Utolsó módosítás: 2017. november 14.

Az MTA Miskolci Területi Bizottsága a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából kitüntetéseket adott át. Egyetemünk hét oktatója kapott elismerést.

Az MTA Miskolci Területi Bizottsága november 7-én tartotta a Magyar Tudomány Ünnepe területi megnyitó ülését Miskolcon, amelyen Török Ádám, az MTA főtitkára és Roósz András, az MTA MAB elnöke köszöntötte a résztvevőket.
A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége döntése alapján ebben az évben a Tudomány Ünnepének kiemelt témája és címe: „Emberközpontú tudomány". A rendezvénysorozat kitüntetett célja, hogy rámutasson a tudomány rendkívül gyors fejlődésére, valamint a tudomány és a társadalom együttműködésének szükségességére egy közös célért, az életminőség kedvező irányú befolyásolásáért.
Az ünnepségen a következő MAB-díjakat adták át : "MAB Emlékérem", "Kitüntető Tudományos Díj", és az ifjú kutatók számára alapított "Tudományos Díj". A fiatal kutatók elismeréséhez nagymértékben hozzájárultak a régió nagyvállalatai és a két felsőoktatási intézmény.
Kiemelkedő, az MTA-MAB érdekében hosszú időn át kifejtett munkássága és eredményes tudományos tevékenysége elismeréseként MAB - Emlékérmet vehetett át Berkő Péter, Professor Emeritus (ME).
Külön öröm, hogy egyetemünk oktatói közül többen is részesültek elismerésben:
Tudományos eredményeik és a MAB keretében végzett munkájuk elismeréseként Kitüntető Tudományos Díjban részesültek: dr. habil. Marschall Marianna, a Természettudományi Kar Biológiai Intézetének intézetigazgató főiskolai tanára és dr. Gebei Sándor, az MTA doktora, a Bölcsészettudományi Kar Történelemtudományi Intézetének prof. emeritusa.

Eddigi kiemelkedő kutatómunkájuk elismeréseként 15 fiatal kutató részesült Tudományos Díjban, közülük öten intézményünk oktatói: dr. Héjja Nagy Katalin, a Pedagógiai Kar Pszichológia Intézetének főiskolai docense, dr. Kaprinyák Tünde, az Agrártudományi és Környezetgazdálkodási Karának adjunktusa, dr. Racsko Réka, a Pedagógiai Kar Médiainformatikai Intézetének tanársegédje, dr. Szűcs Péter, a Természettudományi Kar Biológiai Intézetének adjunktusa, dr. Zombola Péter, a Bölcsészettudományi Kar Ének-zene Tanszékének adjunktusa.

A díjazottak közül Marschall Marianna "Újraéledő növények. Adaptív stratégiák a vízhiány kivédésére, a kiszáradás tűrés fiziológiai mechanizmusai a növényvilágban" címmel előadást is tartott az ünnepi ülésen.
Gratulálunk kitüntetett oktatóinknak, és további eredményes tudományos munkát kívánunk!


< Vissza