Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Nyelvi Nap az Egyetemen

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 30.

Az Eszterházy Károly Egyetem ismét csatlakozott a Kutatók Éjszakája programsorozathoz, amit idén már tizenharmadik alkalommal szervezett meg az intézmény.


A rengeteg színes program mellett az Idegennyelvi Kompetencia Iroda Nyelvi Napot is szervezett, melynek keretén belül főként középiskolás diákok és kísérő tanáraik ismerkedhettek meg az Origó és az ECL nyelvvizsgarendszerek felépítésével és sajátosságaival.
A nyelvvizsga megszerezésének kérdése aktuálisabb, mint valaha: a 2020 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre már csak azok nyerhetnek felvételt, akik rendelkeznek egy államilag elismert nyelvvizsgával. Éppen ezért minden eddiginél magasabb létszámú érdeklődő látogatott el az Egyetem B épületébe, ahol Dezsényi István, az ELTE Origó Nyelvi Centrum munkatársa nyitotta meg a programok sorozatát. Előadását rendhagyó módon egy teljes szóbeli nyelvvizsga bemutatásával kezdte, melyet a diákok érdeklődve hallgattak. A prezentáció második felében az Origó nyelvvizsga típusfeladatait ismertette a szakember, majd hasznos tippeket is adott a sikeres nyelvvizsgához.


A Nyelvi Nap keretein belül egy másik nyelvvizsgarendszer, az ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages) rejtelmeivel is megismerkedhettek az érdeklődők. A nemzetközileg is elismert vizsga felépítését Märcz Róbert, a vizsgaközpont szakembere ismertette. Előadásában kiemelte a nyelvvizsga megszerezésének fontosságát, illetve az esetleges buktatókra is felhívta a figyelmet.


A tájékozatók után próbanyelvvizsgák teljesítésére is lehetőség volt, melynek során angol és német középfokú vizsgafeladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak. A Nyelvi Nap záró programja a beszédértés (labor) vizsga volt, melyet a több, mint 140 fős diáksereg fél óra alatt teljesített.

Írta: Csanálosi Roland
Fotó: Mészáros Melinda


< Vissza