Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Nyári bakancslista Egerben

Utolsó módosítás: 2020. július 08.

Az egri nyarak mindig felejthetetlenek a rengeteg izgalmas fesztivál, koncert és programlehetőség kavalkádjában. Minden korosztály kedvére válogathat saját ízlése szerint, így a fiatalok és az egyetemisták sem maradnak program nélkül.

Az idei nyár más, mint a többi, hiszen sok eseményt le kellett fújnia a szervezőknek, de számos szabadtéri eseményt megtartanak. Összeszedtük nektek, milyen programok várhatóak 2020. július-augusztus hónapjaiban, amelyeket érdemes felvennünk a bakancslistánkra – a teljesség igénye nélkül, hiszen ezeken kívül is találhattok szuper elfoglaltságokat, rendezvényeket a városban.


1. Színházkedvelők számára kihagyhatatlan élményt nyújthatnak a 2020-as Agria Nyári Játékok. A szabadtári színház előadásai változatosak: vígjátékok, operettek, koncertek közül válogathatunk. Megtekinthetjük például a My Fair Lady-t vagy a A Pál utcai fiúkat. Meghallgathatjuk a Republic koncertet, vagy részt vehetünk az Egri csillagok előadásán. A teljes lista, és a hozzá tartozó időpontok az Agria Nyári Játékok hivatalos felületein találhatóak meg.

2. A képzőművészet rejtelmeit csodálhatjuk meg a XII. Agria Aut Art kiállításon, a Ziffer Sándor Galériában. A kiállítás egri kötődésű, hiszen 78 helyi művész képei szerepelnek a válogatásban. Megtekinthető 2020. június 20. és 2020. július 31. között. Jó alkalmat nyújt az egyéni kikapcsolódásra, vagy akár szuper randi program is lehet egy finom fagylalt után.

3. Az egri fiatalok számára biztosan nem okoz meglepetést a következő javaslat, hiszen minden hónap 3. vasárnapján találkozhatunk az ország kiemelkedő régiségvásárával az egri Bazilika mögött. Július 19-én is mehetünk kincsekre vadászni!

4. Kihagyhatatlan ajánlat a négynapos Egri Csillag Weekend. Kifinomult gasztronómiai remekeivel, zenés, szabadtéri műsorokkal csalogatja az érdeklődőket.

5. Idén is megrendezik az Egri Bikavér Ünnepet az Érsekkertben. Kiváló borok és az italokhoz passzoló ételek fogyasztására is lesz bőven lehetőség. A szabadtéri fesztivál helyszíne kitűnő választás egy jó bulizáshoz, hangulatos időtöltéshez a barátokkal, családtagokkal.

6. Könnyed kikapcsolódást nyújthat nyárra a Török Fürdő, a Szépasszonyvölgy, számos környékbeli turisztikai látnivaló is. Amire nincs idő év közben, mert lefoglal a munka és/vagy az egyetem, azt most megteheted. Nem mindennapi programot jelenthet akár egy Nagy-Eged-hegy túra, vagy szabadulószoba meglátogatása is.

7. Hatalmas örömünkre újra kinyitottak országszerte a mozik, és ez alól Eger sem kivétel, látogatható az Agria Mozi is. Érdemes időnként rápillantani a moziműsor aktuális kínálatára!

Írta: Rump Tímea
Fotó: Balogh Tibor


< Vissza