Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Nemes feladatot kapott a VMI

Utolsó módosítás: 2017. november 02.

2017. november 11-én 15 órakor Cserépfalun a legendás könyvkiadó, Cserépfalvi Imre emlékére a Közösségi Házban emlékszobát avatnak. A helyszín arculatának grafikai tervezésével az Eszterházy Károly Egyetem Média és Design Tanszékét bízták meg.

Juhász Éva és Zeman Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Média és Design Tanszékének oktatói kapták azt a feladatot, hogy elkészítsék az emlékszoba arculatát. Juhász Éva úgy fogalmazott: "Minket ért a megtiszteltetés, hogy a szervezőkkel együtt dolgozhattunk az első tervektől a végső kivitelezésig. Fontosnak tartottuk mindannyian, hogy olyan designt kapjon a szoba, amellyel méltó emléket állíthatunk a legendás könyviadó, Cserépfalvi Imre élete és munkássága előtt. Emellett célunk volt az is, hogy mai, korszerű külsőt kapjon az elképzelés."
A munkával a kurátor és a szervezők (Tokaji Nagy Erzsébet, valamint Boros Géza, Rónai Zsuzsanna és Szkárosi Endre) keresték meg a Média és Design Tanszék vezetőjét, Csontó Lajost. Az alkotóknak gratulálunk!
Az emlékszoba avatásának helyszíne: Cserépfalu, Kossuth út 152., időpontja: 2017. november 11., 15 óra.

 


< Vissza