Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Négy eszterházys kapott Sportcsillag Ösztöndíjat

Utolsó módosítás: 2020. szeptember 16.

Putnóczki Dorkának, Réti Kamillának, Lévai Zoltánnak és Torba Eriknek ítélte meg a támogatást az EMMI.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) még a nyár folyamán közzétette a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2019-2020. évi nyerteseinek névsorát. Ők legkevesebb 120 ezer, de 240 ezer forinthoz is hozzájuthatnak havonta. Az ösztöndíjra aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló egyetemi hallgatók pályázhattak.

Az új tanév kezdetével a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjról szóló 165/2103. (V. 28.) Kormányrendeletben foglaltak alapján az emberi erőforrások minisztere által a 2019/2020-as tanév II. félévére meghirdetett pályázattal kapcsolatosan jó hírekről tudott beszámolni. Az Ösztöndíjprogram vizsgált időszakára vonatkozóan megjelent pályázati felhívásra beérkezett jelentkezési dokumentumok értékelését követően, Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr – az Ösztöndíjprogram Tanácsadó Testületének javaslata alapján – döntött az ösztöndíjban részesülő hallgatók listájáról. Ezek alapján a Sportért Felelős Államtitkárság kezdeményezte, hogy a pályázati eredmények alapján az Eszterházy Károly Egyetem négy pályázója is ösztöndíjban részesüljön.

Mindez azt jelenti, hogy az egyetemünkön levelező tagozaton sport-, és rekreációszervezés szakra járó Putnóczki Dorka triatlonista, a levelezős testnevelő-edző szakos Réti Kamilla öttusázó, a levelezős sport-, és rekreációszervezés szakos Lévai Zoltán birkózó, valamint a szintén levelezős sportszervező képzésen tanuló Torba Erik triatlonista az a négy személy, akik az előző tanév második félévének teljesítménye alapján részesülnek a Magyar Sportcsillag Ösztöndíjban.

Négy hallgatónknak ezúton is szívből gratulálunk, további tanulmányaikhoz és sportpályafutásukhoz pedig sok sikert, kitartást, és egészséget kívánunk!

Írta: Fenyves Balázs/sport.uni-eszterhazy.hu


< Vissza