Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Mesevilág költözött a könyvtárba

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 05.

Mazsola, Tádé, Manócska, Cicamica, Frakk és a többiek: szeptember 25-ig a Tittel Pál Könyvtárba költöztek kedvenc mesehőseink, legalábbis őket eleveníti meg a Bálint Ágnes Emlékkiállítás.

Gyermekkoruk kedvenc meséit eleveníthetik fel a könyvtár ingyenesen látogatható kiállításán, melyre szeretettel várják az óvodás, iskolás csoportokat is. A szeptember 5-ei megnyitóra az egri Ney Ferenc Óvodából érkeztek gyermekek, akiknek elsőként Gál Tibor, a Tittel Pál Könyvtár főigazgató-helyettese mesélt.

Elárulta: nagyon örülnek annak, hogy ismét gyermekeket köszönthetnek a könyvtárban, s épp egy ilyen kiállításon, melynek témáján: a Bálint Ágnes által írt meséken generációk nőttek föl. A legkisebbekhez szólt a Pedagógiai Kar dékánja, K. Nagy Emese is. Megidézte a mesék szereplőit, s arról is szólt, milyen fordítások, munkák köthetők a szerző személyéhez.

Mielőtt az óvodások kipróbálták volna az interaktív kiállítás játékait, a résztvevők egy rövid interjút is megtekinthettek Bálint Ágnesről, majd a Frakk című mese egyik részét vetítették le.

A Líceum I. emeletén, a 214-es könyvtárteremben mindenkit szeretettel várnak a Móra Kiadó vándortárlatának megtekintésére.

Csoportok bejelentkezése:

Tel.: 36-520-400/2074; 2040-es mellék

E-mail: kun.zsuzsanna@uni-eszterhazy.hu

Fotók: Balogh Tibor


< Vissza