Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

„Medvék” matematikai megmérettetése

Utolsó módosítás: 2018. április 09.

Szombaton 1200 fiatal tett tanúbizonyságot a matematika szeretetéről.

A Leányka úti sportpályán szombat délelőtt 1200 diák gyülekezett azért, hogy részt vehessen a Medve Szabadtéri Matekversenyen, mely a rendezvény idei első állomása volt.

A fiatalokat Dr. Liptai Kálmán, egyetemünk rektora köszöntötte, s úgy fogalmazott: ilyen sokan még sosem jelentkeztek a megmérettetésre, s pont ennyi matematikusra van szükség az országban. Biztatta őket arra is, hogy ne menjenek sehova, jó helyen vannak - utalt ezzel az egyetem matematika szakára, a fiatalok számára választható lehetőségként.

Utilaput és térképet szorongatva várta a kezdést az ifjúság, akik három fős csapatokban járhatták végig a campus épületeinél található állomásokat. Számológépet és írott segédeszközt használhattak, de külső, akár telefonos segítséget nem vehettek igénybe a játék szabályai szerint. Aki egymást követő tíz feladatra helyes megoldást adott, annak a verseny véget is ért, azok pedig, akik egy-egy feladatot rosszul oldottak meg, további állomásokon bizonyíthattak.

Új elemként idén a szervezők Segítségközpontot állítottak fel, ahová betérhettek azok a versenyzők, akik elbizonytalanodtak a megfejtésben. Megoldást ugyan nem, de segítséget kaphattak a központban.

Végül bronz, ezüst és aranymedve fokozatot osztottak ki a nagymedvék, a kismedvék, az Ursa Minor és az Ursa Major, a Jegesmedvék és a Medvebocsok között.

Fotók: Fehér Dániel 


< Vissza