Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

VMI: tervezőgrafikus MA-sok kiállítása

Utolsó módosítás: 2017. december 23.

A Vizuális Művészeti Intézet másodéves tervezőgrafikus-művész MA-s hallgatóinak félévzáró kiállítása nyílt meg az Arkt Művészeti Ellátóban. A programon bemutatták az Intézet felvételi promóciós anyagát, az Eszterházy UNIverzumot is.


Különleges és sokszínű anyaggal jelentkeztek ezúttal is a VMI hallgatói: az ARKT-ban nyílt félévzáró kiállításon Antal Melinda, Erdős Angéla, Mező Anikó, Rudics Mónika Szemmelroth Balázs és Vajdics Tamás anyagai láthatóak, akik borcímkepályázatra küldött anyaggal, fotókönyvvel és Zinezővel (cikkekre szerkesztett kiadvánnyal) jelentkeztek.

Süli-Zakar Szabolcs, az Intézet oktatója elmondta: ezeken a munkákon látható, hogy a hallgatók egy elmélyültebb grafikai anyagot hoztak létre, ami túlnyúl egy tervezőgrafikus általános munkakörén. A művészi önkifejezés mellett fontos szempont volt az iparágnak, a piacnak való megfelelés is, pl. a borcímkék tervezésénél.


A kiállítás megnyitóján bemutatták az Eszterházy UNIverzumot, vagyis az Intézet felvételi promóciós anyagát is, ahol a bolygók és holdjaik megfelelnek a különböző szakoknak és szakirányoknak. Faa Balázs, az Intézet oktatója úgy fogalmazott: a játékos prezentáció alapgondolata idén is az volt, hogy tájékoztassák a felvételizőket az induló képzésekről, megkönnyítsék a rendszerben való eligazodásukat, és nem utolsósorban reklámozzák az Intézetet. Elkészítése a tervezőgrafikus-művész MA-s hallgatók féléves feladata volt, a prezentáció zenei anyaga Szemmelroth Balázs munkája. Konzulens tanár: Faa Balázs és Süli-Zakar Szabolcs.


A hallgatók kiállítása január 15-ig látható az Arkt Művészeti Ellátóban.

Fotó: Kakuk Dániel

 


< Vissza