Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Legyél te, aki borainknak márkanevet adsz!

Utolsó módosítás: 2020. október 13.

Az Eszterházy Károly Egyetem szőlőbirtoka a borpiacon megjelenő márkanevének megalkotására vár javaslatokat.

Az új borpiaci márkanév megalkotásának célja

Az egyetem Kísérleti Szőlőültetvények és Borászat területéről származó, piaci értékesítésre szánt borászati termékekhez kíván összefoglaló márkanevet választani. A márkanévnek az egyetem arculatához illeszkedő, az Egri Borvidékhez tartozó, magas minőséget képviselő borászati terméket kell képviselnie. A célja egy, mással össze nem téveszthető, jellegzetes, figyelemkeltő, hosszú életű borpiaci márkanév megalkotása.

A márkanévvel szemben támasztott követelmények

  • Az Eszterházy Károly Egyetem arculatához illeszkedő;
  • Az Egri Borvidéket hangsúlyozó, a termőhely fontosságát kiemelő;
  • Alkalmas a magas minőségű borászati termékek képviseletére;
  • A márkanév időben hosszan tartó és időtálló, jól kommunikálható;
  • A márkanév ne legyen idegen kézben és ne sértsen szerzői jogokat, ezzel egyidejűleg védjegyoltalom alá vonható legyen;
  • Felismerhető, megjegyezhető, össze nem téveszthető; figyelemfelkeltő; azonosítható, boros címkén jól használható, a borászati termékek jelölésére vonatkozó szabályzatnak megfelelő (2004. évi XVIII. törvény. a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról);

A beérkező javaslatok értékelése

Egy nyertes javaslatot fogunk kiválasztani, melyet egy különleges válogatás borcsomaggal díjazunk.

Információk a felhívás benyújtásához

Az új borpiaci márkanévre javaslatot az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói és dolgozói tehetnek. A javaslataitokat kérjük e-mailben szíveskedjetek elküldeni a szolobirtok@uni-eszterhazy.hu címre. A márkanéven túl kérjük, hogy az alábbi szempontok szerint a javaslatot röviden indokold meg.

Miért gondolod, hogy a javasolt, megalkotott új borpiaci márkanév:

  • megfelel az Eszterházy Károly Egyetem hitvallásának?
  • megfelel az Egri Borvidék arculatának?
  • megfelel a fogyasztók igényeinek?
  • miért sugall ez a név magas minőségű terméket?

A benyújtás határideje: 2020. október 26.


Kapcsolat
Eszterházy Károly Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központ Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpont Kísérleti Szőlőültetvények és Borászat
Kapcsolat: Tuza-Matyus Judit tuza.matyus.judit@uni-eszterhazy.hu

Szeretettel várunk minden ötletet!


< Vissza