Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

LEGO kaland az iskolapadban

Utolsó módosítás: 2017. november 09.

Együttműködési megállapodást írt alá az Eszterházy Károly Egyetem és a Nyíregyházi Egyetem rektora a Líceumban. Ennek értelmében, egy hosszas – az EKE szakemberei által végzett - kutatómunka eredményeként a LEGO hamarosan bekerülhet az iskolapadokba.

A LEGO hamarosan hazánkban is része lehet az általános iskolai tanóráknak, most az Eszterházy Károly Egyetem és a Nyíregyházi Egyetem kötött ennek szellemében együttműködési megállapodást, melyet Dr. Liptai Kálmán, az egri és Dr. Figula Erika, a nyíregyházi intézmény rektora látott el kézjegyével.


Az Eszterházy Károly Egyetemen már tíz éve végeznek kutatásokat arra vonatkozóan, hogyan vihető be a személyes környezet az általános iskolákba. A LEGO Education ösztönzi a virtuális térben történő feladatmegoldást – fogalmazott Lengyelné Dr. Molnár Tünde, a Médiainformatikai Intézet igazgatója. Az EKE szakembere hozzátette azt is: a módszer fejleszti az algoritmikus gondolkodást, illetve a médiatudatosság, valamint a digitális kompetencia fejlesztése is előtérbe kerül segítségével.
A LEGO Education programcsomag bevezetése felé tett út első sikereként az Eszterházy Károly Egyetemnek sikerült harminc órás pedagógus-továbbképzési tanfolyamot akkreditálnia, ezek célközönsége az általános és középiskolai pedagógusok köre, de máris nagy az érdeklődés az óvodapedagógusok részéről is – hangzott el az együttműködés aláírása kapcsán. Nyíregyháza Magyarországon egyedülálló módon LEGO-város, hiszen kizárólag a szabolcsi megyeszékhelyen működik LEGO gyár – fogalmazott Vassné Dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora.

Az egri és nyíregyházi felsőoktatási intézmény kapcsolata évtizedek óta kiváló – hangzott el a találkozón. A jelen együttműködési megállapodás tehát két, harminc órás pedagógus-továbbképzést ölel fel. Az EKE által akkreditált képzéseket Nyíregyházán is továbbadják majd.

 


< Vissza