Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kontrasztív világnézet Petrovics Adrienntől

Utolsó módosítás: 2018. augusztus 07.

Egyetemünk hallgatója képeslapokat gyűjt, majd bejárja a városokat, hogy képekbe foglalja múltunkat és jelenünket.

Petrovics Adrienn képei sokak számára már ismerősek lehetnek. Egyetemünk hallgatója, mint az a képein is látszik, lelkes képeslapgyűjtő, gyűjteményének száma a négyezer darabot is eléri. Érdeklődésünkre elmesélte, hogy nyár elején hozzájutott néhány fekete-fehér képeslaphoz Egerről, melyek nagyon megtetszettek neki, rögtön eszébe is jutott, hogy mi lenne, ha mindegyikről csinálna egy összehasonlító, kontrasztív képet. Ezekkel az volt a célja, hogy látszódjon a különbség, az idő, a technika. Amint közzétette az első elkészült képeket, a visszajelzésekből úgy érezte, tetszik az embereknek ötlete.

Adrienn szeret utazni, pár hónapja pedig ha útra kel, mindig van nála úticéljáról egy régi képeslap is. Egyre több képet készít, járja az antikváriumokat és gyarapítja gyűjteményét.

Mint mondta, a kép helyszínének felkutatása - főképp ha nem egy ismert helyről van szó - mindig izgalmas, előfordult például, hogy Budapesten nehezebben talált meg egy helyet, mert az teljesen új külsőt kapott. Történelem szakos hallgatóként szereti a régi dolgokat, eseményeket és helyeket.

Adrienn mindenkit, akinek lapulnak otthon feleslegessé vált, városi tereket is bemutató képesapjai arra kér, ne dobja ki őket, keresse meg őt, mert örömmel készítene azokról is hasonló fotókat. Eddig készített már képeket Egerben, Debrecenben, Budapesten, Szombathelyen és Sopronban is.

A közeljövőben Szegedről, Kecskemétről, Visegrádról, Esztergomról és Székesfehérvárról is várhatunk tőle kontrasztív alkotásokat.


< Vissza